Aπόκτησε δωρέαν προπληρωμένη κάρτα με ένα κλικ!

Άμεση έκδοση και χρήση της κάρτας bleep για online αγορές

Alpha Bank bleep δωρέαν προπληρωμένη κάρτα

Είτε πρόκειται για χρεωστική, είτε για πιστωτική, είτε ακόμη και για προπληρωμένη κάρτα, το πλαστικό χρήμα αποτελεί πλέον καθημερινό μέσο συναλλαγής για τους περισσότερους καταναλωτές, κερδίζοντας όλο και μεγαλύτερη αποδοχή και μερίδια αγοράς. Όμως, όπως και για τις άλλες περιπτώσεις, η έκδοση μίας προπληρωμένης κάρτας ήταν μέχρι πρόσφατα μία διαδικασία που απαιτούσε αποφασιστικότητα, υπομονή και χρόνο, καθώς η απόκτησή της περνούσε συνήθως μέσα από ένα τραπεζικό κατάστημα.

Ευτυχώς, η τεχνολογία και η καινοτομία στο χώρο της τραπεζικής έρχονται να δώσουν λύσεις και να απλοποιήσουν τις σχετικές διαδικασίες. Η Alpha Bank, πρωτοπορώντας, φέρνει στους καταναλωτές ό,τι πιο σύγχρονο στο χώρο του fintech, υπό τη μορφή της bleep.

Πρόκειται για την πρώτη προπληρωμένη κάρτα ελληνικής τράπεζας που εκδίδεται εύκολα και γρήγορα, αποκλειστικά μέσα από τη σχετική εφαρμογή που «κατεβάζει» ο χρήστης στο smartphone του. Και μάλιστα, η διαδικασία ταυτοποίησης είναι ταχύτατη και απλή, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε φυσικό κατάστημα, ενώ η κάρτα διατίθεται άμεσα για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Πρώτη κίνηση για όποιον επιθυμεί να αποκτήσει την bleep θα πρέπει να είναι η εγκατάσταση της σχετικής εφαρμογής, bleep app, στο κινητό του. Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή κινητού τηλεφώνου από ελληνική τράπεζα που απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές, ανεξαρτήτως τράπεζας συνεργασίας, και παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης κάρτας αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Επόμενο βήμα είναι η εγγραφή του χρήστη, μέσω πλήρως ψηφιοποιημένων διαδικασιών, με τη σάρωση της ταυτότητάς του και μία απλή selfie! Μάλιστα, εάν ο υποψήφιος κάτοχος της bleep είναι ήδη χρήστης του Alpha e-banking, μπορεί να συνδεθεί με τα ίδια στοιχεία (όνομα χρήστη, κωδικός).

Κατόπιν, η κάρτα εκδίδεται άμεσα και είναι πλέον έτοιμη για χρήση σε ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ παράλληλα αποστέλλεται και σε «πλαστικό», για αγορές και σε φυσικά καταστήματα, στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ο χρήστης. Μάλιστα, ενώ προβλέπεται εφάπαξ κόστος 5 ευρώ για την έκδοση της πλαστικής κάρτας, μέχρι το τέλος του 2018 η Alpha Bank την προσφέρει δωρεάν.

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα της bleep, όλα περνάνε κυριολεκτικά από το χέρι του χρήστη, καθώς ρυθμίζονται από τον ίδιο, μέσα από το σχετικό application. Έτσι, ο κάτοχος μπορεί να ενεργοποιήσει ή να παύσει τη δυνατότητα για αγορές online ή σε φυσικά καταστήματα, ένα ιδιαίτερα χρηστικό χαρακτηριστικό π.χ. για γονείς που επιθυμούν να ελέγχουν τα έξοδα και τις οικονομικές κινήσεις των παιδιών τους. Παράλληλα, ο χρήστης μπορεί να «παγώσει» την κάρτα, αλλά και να τη συνδέσει στην υπηρεσία my Alpha wallet με Tap ‘n Pay.

Εξαιρετικά σημαντικό, εξάλλου, είναι και το θέμα της ευκολίας, αλλά και του κόστους «φόρτισης» της κάρτας. Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, η «φόρτιση» μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω οποιασδήποτε κάρτας από οποιαδήποτε τράπεζα, ενώ η διαδικασία διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα και τα χρήματα είναι άμεσα διαθέσιμα στον καταναλωτή. Σχετικά με το κόστος, η προμήθεια της bleep επί του ποσού «φόρτισης» είναι 1%, έχοντας ελάχιστη χρέωση το 1 ευρώ και μέγιστη τα 5 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top