Σκορπιός: Ο Ριμπολόβλεβ πήγε για ψάρεμα κι έπιασε σκουπίδια και πλαστικά!

Χιλιάδες σκάφη μετατρέπουν τα καταπράσινα νερά της περιοχής σε σκουπιδότοπο

Σκουπίδια και πλαστικά πιάστηκαν στα δίχτυα του Ρώσου μεγιστάνα  Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό. Εικόνες μίας θλιβερής πραγματικότητας για τις ελληνικές θάλασσες. 

Ο Ρώσος ολιγάρχης και ιδιοκτήτης του Σκορπιού Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ μυείται στην τέχνη του ψαρέματος στο Νυδρί. Μαζί με τη στείρα 2,5 κιλών , έρχεται αντιμέτωπος με το κοινό μυστικό του βυθού της Λευκάδας, όπως βλέπετε στη φωτογραφία του Πρώτου Θέματος. Πιάνει στα δίχτυα του σκουπίδια.

Ο κύριος Νίκος, επαγγελματίας ψαράς, του εξηγεί πώς είναι συνηθισμένο φαινόμενο τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς χιλιάδες σκάφη μετατρέπουν τα καταπράσινα νερά της περιοχής σε σκουπιδότοπο.

«Το θέμα με τα πλαστικά είναι πολύ μεγάλο όχι μόνον στο Ιόνιο αλλά σε όλες τις θάλασσες σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι χελώνες δεν μπορούν να διακρίνουν αν τα πλαστικά, αν η μέδουσα που είναι έτοιμη να φάει, είναι μέδουσα και όχι πλαστική σακούλα . Οπότε θα πεθάνει όπως και τα δελφίνια και οι φώκες» εξηγεί η Κατερίνα Τοπούζογλου, ιδρύτρια του οργανισμού All For Blue.

ΛΕΥΚΑΔΑ : Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΤΩΝ 165 ΕΚΑΤ . ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ

Ο Ρώσος μεγιστάνας έχει δεσμευτεί να προστατέψει το περιβάλλον στον επίγειο παράδεισο του Ωνάση καθώς το νησί βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής ΝΑΤURA. Ετοιμάζει λίφτινγκ 165 εκατ. ευρώ.

Το οικολογικό project θα ολοκληρωθεί σε βάθος τετραετίας. Πρόκειται για ένα πολυτελές ξενοδοχείο χωρητικότητας 48 κλινών. Οι βίλες θα είναι χτισμένες από ξύλα και πέτρα. Έχει υπολογιστεί η κατασκευή γηπέδων βόλεϊ, ποδοσφαίρου, αλλά και ιππασίας, συνολικής επιφάνειας 2.600 τ.μ.

OI ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS

Η Κρήτη φημίζεται για τις απίστευτης ομορφιάς κρυστάλλινα νερά της . Και όμως στα πλάνα του καναλιού hanity,  η παραλία του Ανάλουκα στον Νόμο Λασιθίου θεωρείται η χωματερή του Αιγαίου. 

Ένας απέραντος σκουπιδότοπος .Τα πλαστικά παρασύρονται από τον άνεμο και τα θαλάσσια ρεύματα και καταλήγουν στη περιοχή. 

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Κάτω από την επιφάνεια των ωκεανών και των θαλασσών υπάρχουν 6.5 εκατομμύρια τόνοι σκουπιδιών. Μόνο στη Μεσόγειο  εντοπίζονται σχεδόν 115.000 μικροπλαστικά σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top