Εκτεταμένες καταστροφές μετά τη μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Καλά στην υγεία τους και οι 69 φοιτητές - Κλειστά αύριο τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα, τέσσερα σχολεία στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Με απόφαση της αρμόδιας αντιδημαρχείας του δήμου Ηρακλείου, τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι το 72ο και 78ο νηπιαγωγεία Ηρακλείου, καθώς και τα 20ο και 56ο δημοτικά σχολεία.

Έσβησε η μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Ανησυχία για τον καπνό

Πανεπιστήμιο φωτιά

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές του Ιδρύματος, ενώ αύριο αναμένεται να μεταβεί στο Ηράκλειο, όπου σύμφωνα με πληροφόρηση από το υπουργείο, θα ανακοινώσει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του πανεπιστημίου, την άμεση βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν, για τη στέγασή τους και την αποκατάσταση των καταστροφών στις εστίες.

Πανεπιστήμιο φωτιά

ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ 69 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

«Όλοι οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επικοινωνήσει με τις αρχές», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης μετά από την ενημέρωση που είχε επισήμως, όπως επισήμανε, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Κωσταντίνο Λαγουδάκη.

Πανεπιστήμιο φωτιά

Οι φοιτητές έχουν επικοινωνήσει και με τους οικείους τους αλλά και με άλλους φοιτητές και ως εκ τούτου όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα είπε ο κ. Κουκιαδάκης, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την πληροφορία ότι πυροσβέστες σπάζοντας τα παράθυρα των εστιών ερευνούσαν τα δωμάτια για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων προσώπων.

Πανεπιστήμιο φωτιά

Πανεπιστήμιο φωτιά

Πανεπιστήμιο φωτιά

Πανεπιστήμιο φωτιά

Πανεπιστήμιο φωτιά
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top