Έσβησε η μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Ανησυχία για τον καπνό

Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο - Δείτε εικόνες

Πρώτη δημοσίευση 23/09/2018 09:23

Έσβησε η μεγάλη φωτιά που ήταν σε εξέλιξη από τις 08:00 το πρωί της Κυριακής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Οι πυροσβέστες από την πρώτη στιγμή έδωσαν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

Η κινητοποίηση ήταν πλήρης και άμεση. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά μπορεί να τέθηκε υπό έλεγχο ωστόσο η ζημιά είναι μεγάλη καθώς κάηκαν εγκαταστάσεις με υλικοτεχνικό εξοπλισμό ενώ υπάρχει και ανησυχία για τον καπνό και την επικινδυνότητά του.

Φωτιά Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπόγειο χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου και στη συνέχεια πήρε διαστάσεις.

Όπως βλέπετε καις τις φωτογραφίες, η περιοχή καλύφθηκε από πυκνούς καπνούς με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ζήτησε να μην ανοίγουν τα παράθυρα τους οι κάτοικοι της όμορης με το πανεπιστήμιο περιοχής καθώς είναι άγνωστα τα στοιχεία του καπνού και η τυχόν επικινδυνότητα τους.

Φωτιά Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στο σημείο παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη.

Φωτιά Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αρχικά, η λεωφόρος Κνωσού έκλεισε για τα οχήματα όμως αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.Φωτιά Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ - ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο - και επεκτάθηκε άμεσα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γιάννης Λεονταράκης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας. Όπως ανέφερε ο ίδιος η φωτιά αφορά σε κτήριο που ανήκει στο συγκρότημα των εστιών «χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα με τους φοιτητές, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται».

Σύμφωνα πάντως με τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Κουκιαδάκη, η ενημέρωση που έχει από τους φοιτητές είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα δεδομένου ότι έχουν επικοινωνήσει όλοι μεταξύ τους, όπως ανέφερε.

Φωτιά Πανεπιστήμιο Κρήτης

«Όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποιον φοιτητή δεδομένου ότι η φωτιά αφορούσε στο βόρειο κτήριο των φοιτητικών εστιών. Ερευνούμε όλα όμως τα ενδεχόμενα διότι για παράδειγμα δεν γνωρίζουμε αν κάποιος από τους φοιτητές φιλοξενούσε κάποιο άλλο άτομο» εξήγησε με τη σειρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Ζώρας. 

Φωτιά Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΜΙΩΝ

Αυτή την ώρα ενημερώνονται από τους αρμόδιους της πυροσβεστικής ο πρύτανης και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ όπως επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης: «Ξεκινάμε καταγραφή των ζημιών σε γραφεία, εργαστήρια και εστίες. Θα ληφθούν μέτρα και από την περιφέρεια για τους φοιτητές που θα έχουν μείνει χωρίς στέγη και όπου μπορούμε θα ενισχύσουμε και θα βοηθήσουμε».

Άμεσα θα βρίσκεται στο Ηράκλειο και κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας για το θέμα των εστιών και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι διαμένοντες στις εστίες φοιτητές και έχουν πλέον ανάγκη στέγασης.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ - ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Επόπτες υγείας της Περιφέρειας εξετάζουν τυχόν επικινδυνότητα του καπνού για τους πολίτες και όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, θα μεταβεί στο Ηράκλειο για τον ίδιο λόγο και κλιμάκιο του Δημόκριτου από την Αθήνα.

Φωτιά Πανεπιστήμιο Κρήτης

Φωτιά Πανεπιστήμιο Κρήτης

Φωτιά Πανεπιστήμιο Κρήτης

Φωτιά Πανεπιστήμιο Κρήτης

Φωτιά Πανεπιστήμιο Κρήτης
Κρήτη φωτιά Πανεπιστήμιο

Κρήτη φωτιά Πανεπιστήμιο

Κρήτη φωτιά Πανεπιστήμιο

Κρήτη φωτιά Πανεπιστήμιο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top