Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων

Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται για την εγγραφή των μαθητών

Κοινωνικό Φροντιστήριο Αθήνας

Τις «πόρτες» του ανοίγει φέτος για 7η συνεχόμενη χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να στηρίξει τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

Προκειμένου να λειτουργήσει, το Κοινωνικό Φροντιστήριο αναζητά εθελοντές-καθηγητές που θα βοηθήσουν αμισθί τους μαθητές της Αθήνας στην προσπάθειά τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

To Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων και για τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσει στις αίθουσες του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, επί της οδού Πάτμου 11-13, στα Κάτω Πατήσια (σταθμός ΗΣΑΠ Άγιος Νικόλαος). 

Όσοι εκπαιδευτές θέλουν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kfda1617@gmail.com ιδανικά έως 25 Σεπτεμβρίου 2018.

ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Για τους μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου - Λυκείου (Γενικού ή ΕΠΑΛ) που κατοικούν ή είναι δημότες του δήμου Αθηναίων και επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα από τα ολιγομελή τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, πέντε (5) έως δεκαπέντε (15) ατόμων, οι εγγραφές ξεκίνησαν, από Δευτέρα έως Παρασκευή 5μμ- 8μμ, στον χώρο του σχολείου (2ος όροφος). Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) 16.00-21.00.

Ειδικά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2019 καλούνται να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους άμεσα, καθώς τα μαθήματα για την προετοιμασία τους θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη.

ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ:

1.     Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίου γονέα-κηδεμόνα και παιδιού/ιών
2.     Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή ή απολυτήριο (για απόφοιτους)
3.     Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέα/Κηδεμόνα ή λογαριασμός ΔΕΚΟ
4.     Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος
5.     Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
6.     Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων(π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ)
7.     Δήλωση αποδοχής του κανονισμού φοίτησης στο Κοιν. Φροντιστήριο (θα δίνεται από τη Γραμματεία)

Δεκτές γίνονται μόνο οι αιτήσεις που συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτοτυπημένα) και υποβάλλονται από τον κηδεμόνα του μαθητή/ τριας, ο οποίος θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή διαβατήριο για εξακρίβωση των στοιχείων του. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 8624588

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μια δομή που δημιούργησε ο δήμος Αθηναίων το 2012 για την ενίσχυση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιωτικές δομές φροντιστηριακής εκπαίδευσης. 

Με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων έχει υποστηρίξει ως τώρα περισσότερους από 1.200 μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στον δήμο της Αθήνας, καθώς και άπορους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τη σχολική χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, 256 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου φοίτησαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων που λειτούργησε στο νεόδμητο σχολικό κτίριο του 41ου Γυμνασίου, επί της οδού Πάτμου. 

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Τη σχολική χρονιά που τελείωσε, οι 32 από τους 60 μαθητές της Γ' Λυκείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων εξασφάλισαν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι μαθητές που καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς παρακολούθησαν μαθήματα από τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές της επιλογής τους στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Ιονίου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καθώς και σε πολλά τμήματα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ). Οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές όπως το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, το Παιδαγωγικό, την Ελληνική και Γαλλική Φιλολογία, την Πληροφορικής και τη Μαιευτική. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top