Φιλοπάππου: Είχε συλληφθεί για ληστεία ο ανήλικος Πακιστανός

Συνελήφθη μαζί με άλλον έναν συμπατριώτη του και έναν Ιρακινό

Πρώτη δημοσίευση: 2018-08-24 07:15

Δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός έχουν προσαχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής από το βράδυ της Πέμπτης ως οι βασικοί ύποπτοι για τη ληστεία στον 25χρονο Νίκο Μουστάκα στου Φιλοπάππου, που οδήγησε στον θάνατό του, μετά από πτώση του στον γκρεμό.

Οι δύο Πακιστανοί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, απ’ όπου ήθελαν να διαφύγουν σε γειτονική χώρα. Ο Ιρακινός εντοπίστηκε και συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ένας εκ των δύο Πακιστανός, ο οποίος είναι ανήλικος, φέρεται να ομολόγησε ότι αυτοί είναι που διέπραξαν τη ληστεία αλλά αρνείται πως έσπρωξαν τον άτυχο φοιτητή στον γκρεμό.

Όπως προέκυψε, ο 17χρονος Πακιστανός είχε συλληφθεί στις αρχές του χρόνου για ληστεία στο δρόμο, ωστόσο, δεν προφυλακίστηκε, ενώ ο μοναδικός όρος που του επιβλήθηκε από τον εισαγγελέα ήταν να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα, παρόλο που ήταν αγνώστου διαμονής. 

Ο 28χρονος Πακιστανός είχε κατηγορηθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ φέρεται να είχε καταθέσει αίτηση ασύλου.

Όπως τονίζει, ο ίδιος ακινητοποίησε την κοπέλα που ήταν μαζί με τον Νίκο Μουστάκα και οι άλλοι δύο απειλούσαν με σπασμένο μπουκάλι τον 25χρονο, θέλοντας να τον ληστέψουν. Σύμφωνα με τον Πακιστανό, ο άτυχος νέος έκανε βήματα προς τα πίσω για να προστατευτεί με αποτέλεσμα να γλιστρήσει στον γκρεμό.

Οι δράστες είναι σεσημασμένοι κακοποιοί και ανήκουν σε συμμορία που επιτίθεται (κυρίως) σε τουρίστες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, για να τους κλέψει χρήματα αλλά και αντικείμενα αξίας.

Ρόλο-κλειδί στην υπόθεση διαδραμάτισε η φίλη του Νίκου Μουστάκα, η οποία στο διάστημα μεσολάβησε κλήθηκε αρκετές φορές να αναγνωρίσει τους δράστες από προσαγωγές υπόπτων ή φωτογραφίες σεσημασμένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top