Οινούσσες: Αγωνιώδεις έρευνες για να βρεθεί ο αγνοούμενος

Οι δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν χθες στο νοσοκομείο της Χίου

Σε εξέλιξη είναι για δεύτερη ημέρα, εκτεταμένες έρευνες του λιμενικού σώματος ελληνική ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή στις Οινούσσες, για τον εντοπισμό ενός 22χρονου ελληνοαμερικανού αγνοούμενου, ο οποίος μαζί με τον πατέρα του, την αδερφή του και ένα φίλο του πατέρα του, επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε χθες τα ξημερώματα.

Αρχικά, αλιευτικό σκάφος εντόπισε χθες στις 2 τα ξημερώματα σώα την 24χρονη αδελφή του αγνοούμενου, που ανέφερε ότι το σκάφος στο οποίο είχαν επιβιβαστεί από τη Χίο με προορισμό το λιμάνι στις Οινούσσες, παρουσίασε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να βρεθούν όλοι στη θάλασσα.

Στη θαλάσσια περιοχή ξεκίνησε εκτεταμένες έρευνες το λιμενικό σώμα με αποτέλεσμα να εντοπιστεί από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης σώος ο 59χρονος φίλος του πατέρα της, ενώ λίγες ώρες αργότερα περισυνελέγη από ναυαγοσωστικό σκάφος η σορός του 68χρονου.

Οι δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο ''Σκυλίτσειο'' Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπως και η σορός του 68χρονου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Στις έρευνες συμμετείχαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού, πλοίο του πολεμικού ναυτικού,αεροσκάφος του λιμενικού και πλήθος ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top