Τα ξημερώματα επιστρέφουν στην Ελλάδα οι δύο στρατιωτικοί

Με εντολή Τσίπρα το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Αδριανούπολη

Δείτε στο video το χρονικό της απελευθέρωσης

Πρώτη δημοσίευση 14/08/2018 22:55

 

Με εντολή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μεταβαίνει την Τρίτη 14 Αυγούστου στην Αδριανούπολη το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για να παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. 

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τους υποδεχτούν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής.  Υπολογίζεται ότι θα προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη μετά τα μεσάνυχτα.

(Αριστερά ο Δημήτρης Κούκλατζης, δεξιά ο Άγγελος Μητρετώδης)

 

Ελεύθεροι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί - Επιστρέφουν στην Ελλάδα

Πατέρας Κούκλατζη: «Παραμονή της Παναγίας ζούμε ένα θαύμα» - Για τον «Γολγοθά» που πέρασαν μίλησε και ο πατέρας του Μητρετώδη

Ο Tσίπρας για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς: «Καλή πατρίδα, καλή λευτεριά» - Φωτογραφία της Παναγίας της Ελευθερώτριας «ανέβασε» ο Πάνος Καμμένος

Ο πολιτικός κόσμος για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

Με τους γονείς των δύο στρατιωτικών επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να μοιραστεί μαζί τους τη χαρά της απελευθέρωσής τους.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας τους τόνισε ότι πρέπει να είναι περήφανοι για τα παιδιά τους και τους ευχήθηκε από δω και πέρα μόνο χαρές.

Οι γονείς, με τη σειρά τους, τον ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση της Πολιτείας.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ - «ΚΑΘΑΡΑ» ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ – ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ «ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ»

Στη συνεδρίαση της Τρίτης, οι δύο Έλληνες, που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με τους δικηγόρους τους, ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η μελέτη των ψηφιακών αντικειμένων που βρέθηκαν πάνω τους και δεν προκύπτει η κατηγορία της κατασκοπείας αλλά μόνο η είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί επανέλαβαν στην κατάθεσή τους πως μπήκαν στην περιοχή κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει.

Μετά από αυτό η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Σε επικοινωνία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού με τν διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι αν θα γίνει δίκη των δυο στρατιωτικών θα γίνει ερήμην και εάν επιβληθεί ποινή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης.

ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΥΚΛΑΤΖΗ ΚΑΙ ΜΗΤΡΕΤΩΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Συγκινημένοι είναι οι γονείς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και κρατούνταν από τότε στις φυλακές της Αδριανούπολης. 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πατέρας του Δημήτρης Κούκλατζη, δεν έκρυψε τη χαρά του για τα χαρμόσυνα αυτά νέα, ευχαριστώντας την Παναγία που έκανε το θαύμα της:

«Παραμονή της γιορτής της Παναγιάς ζούμε ένα θαύμα, στο οποίο δεν πάψαμε να πιστεύουμε ούτε στιγμή. Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Θεό, την Παναγία, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που δεν έπαψαν ούτε στιγμή να αγωνίζονται για την επιστροφή του Δημήτρη και του Άγγελου.Ευχαριστούμε τους γονείς απ’ όλο τον κόσμο που ένωσαν τις προσευχές τους με τις δικές μας όλους αυτούς τους μήνες για την επιστροφή των παιδιών μας» δήλωσε ο Νίκος Κούκλατζης.

(Οι γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη)

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Άγγελος Μητρετώδης, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ FM 104.6», δήλωσε:

«Μετά από έναν εφιαλτικό Γολγοθά που περάσαμε, ήταν αναπάντεχο μεν, ευχάριστο δε».

Όπως εξήγησε. «δεν το περιμέναμε. Απ' ότι μας είπε η πρόξενος, ανακοινώθηκε ότι δεν βρήκαν κάτι στα κινητά τους και τους αφήνουν ελεύθερους», σημείωσε.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο και τον δημοσιογραφικό και τον ανώνυμο και τον επώνυμο και την πολιτική ηγεσία και όλα τα κόμματα. Πρέπει να σας πω ότι τα κόμματα της Βουλής μας συμπαραστάθηκαν και σαφώς και το προξενείο και το ΥΠΕΞ και την ιεραρχία τη στρατιωτική που ήταν πάντα στο πλευρό μας, μας συμπαραστάθηκε και έκανε τον αγώνα που είχε αυτό το αποτέλεσμα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top