Ο πολιτικός κόσμος για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

«Στοιχειώδης πράξη δικαιοσύνης» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Απελευθέρωση Ελλήνων στρατιωτικών

Μηνύματα για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στέλνει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος μετά την χαρμόσυνη είδηση ότι οι Κούκλατζης και Μητρετώδης επιστρέφουν στην Ελλάδα έπειτα από πεντέμιση μήνες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ο Tσίπρας για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς: «Καλή πατρίδα, καλή λευτεριά»

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΠΡΑΞΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ»

«Η αποφυλάκιση και απελευθέρωση των δύο στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, αφενός συνιστά στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών. Αφετέρου, δε, δείχνει και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει ν’ ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα, η οποία έχει αποδείξει εμπράκτως ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση», σημειώνει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος συγχαίρει τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στις οικογένειές τους «για το έξοχο φρόνημα και το υποδειγματικό ήθος που επέδειξαν, καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της επώδυνης δοκιμασίας».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ»

«Η απελευθέρωση των δύο αξιωματικών μας είναι ένα χαρμόσυνο νέο στο τόσο ζοφερό φετινό καλοκαίρι», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την αποφυλάκιση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη από τις φυλακές Αδριανούπολης.

«Όλοι περιμένουμε με χαρά και συγκίνηση την επιστροφή τους», προσθέτει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Όπως συμπληρώνει, «θέλω να συγχαρώ τον Άγγελο, τον Δημήτρη και τις οικογένειές τους για την τόσο γενναία, αξιοπρεπή και πατριωτική στάση τους».

ΚΚΕ: «ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΟΞΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ»

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την απελεύθερωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτή δεν αλλάζει το σκηνικό όξυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

«Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, κάτω από το βάρος της κατακραυγής για την άδικη σύλληψη και κράτησή τους, είναι μια θετική εξέλιξη, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κρύψει την όξυνση  των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως αποδεικνύεται και από τις καθημερινές προκλήσεις, σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. 

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ»

«Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά από 5 μήνες αδικαιολόγητης φυλάκισης είναι μία σημαντική, θετική εξέλιξη την οποία χαιρετίζουμε», σημειώνει σε δήλωσή της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να πράξει όλες τις απαραίτητες πολιτικές, διπλωματικές και νομικές ενέργειες προκειμένου να λήξει οριστικά η περιπέτειά τους. 

«Συγχαρητήρια στους ίδιους και τις οικογένειές τους για την υπομονή και την καρτερικότητα που επέδειξαν. Περιμένουμε με λαχτάρα να τους καλωσορίσουμε στην πατρίδα», καταλήγει η κ. Γεννηματά.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΡΑΤΗΣΗ»

Για κίνηση που συμβάλλει στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνταν στην Αδριανούπολη. Εξήρε δε το σθένος των δύο στρατιωτικών. 

«Η παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτικών επιτέλους τερματίστηκε ύστερα από 168 μέρες. Η κίνηση αυτή της Τουρκίας συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των σχέσεών μας.

Το σθένος που επέδειξαν τα δυο παιδιά και οι οικογένειές τους είναι κάτι που συγκίνησε όλους τους Έλληνες. Μπράβο τους» έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter o πρόεδρος του Ποταμιού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top