Στο κόκκινο η αγωνία για τις βάσεις – Καθυστερεί η ανακοίνωσή τους

Στην αναμονή οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών

Πανελλήνιες βάσεις

Παρατείνεται η αγωνία των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται να καθυστερήσει λίγες μέρες και να μη γίνει όπως συνήθως γύρω στις 24 – 25 Αυγούστου. 

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας δήλωσε στην ιστοσελίδα esos.gr ότι φέτος αποκλείεται οι βάσεις να ανακοινωθούν πριν από τις 25 Αυγούστου με πιθανότερη ημερομηνία την 27η, 28η ή το αργότερο την 29η Αυγούστου. 

Αιτία για τη μικρή αυτή καθυστέρηση είναι σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος ο πρόσθετος φόρτος εργασίας της έκδοσης αποτελεσμάτων για τους υποψήφιους των πυρόπληκτων περιοχών.

Συνολικά, για το 2018, οι θέσεις εισακτέων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ και ΤΕΙ) είναι 74.692, ενώ για το 2017 ήταν 70.726. Κατά συνέπεια η αύξηση ανέρχεται σε 3.966 θέσεις.

Ο αριθμός εισακτέων έμεινε σταθερός στις Ιατρικές Σχολές, ενώ μειώθηκε στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Αυξήθηκε ο αριθμός εισακτέων κατά 6% στα υπόλοιπα Τμήματα, ενώ σε συγκεκριμένα Τμήματα, όπως Ναυτιλιακά, Πληροφορικής, Τουριστικά, κ.α αυξήθηκε κατά 12,5%.

Α) Σε ό,τι αφορά στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 4.633 άτομα, ενώ πέρσι στα αντίστοιχα τμήματα των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά ήταν 4.557 άτομα. Συνεπώς, φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 76.

Β) Σε ό,τι αφορά στα Πανεπιστήμια (εκτός του Παν/μίου Δυτ. Αττικής) ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 46.663 άτομα, ενώ πέρσι στα αντίστοιχα τμήματα ήταν 43.758 άτομα. Συνεπώς, φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 2.905.

Γ) Σε ό,τι αφορά στα ΤΕΙ (εκτός των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά) ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 23.396 άτομα, ενώ πέρυσι στα αντίστοιχα Τμήματα ήταν 22.411 άτομα. Συνεπώς, φέτος υπάρχει αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 985.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός εισακτέων αυξήθηκε κατά 12,5% σε συγκεκριμένα Τμήματα, όπως Πληροφορικής, Τουριστικά, Γεωπονίας, Φυσιοθεραπείας, κ.α, ενώ στα υπόλοιπα Τμήματα έμεινε ίδιος με το 2017.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top