Στην Εισαγγελία τα ονόματα των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς

Κλείνει ο πρώτος κύκλος της εξέτασης των βασικών μαρτύρων

Στην Εισαγγελία τα ονόματα των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της εισαγγελικής έρευνας για τις φωτιές της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική. 

«Είδα ένα κοριτσάκι νεκρό στα βράχια, ένα παιδί μόνο του»

Φονική πυρκαγιά: Η Πυροσβεστική δε σήκωνε το τηλέφωνο στην αστυνομία

Τοξικός ο αέρας στο Μάτι: Απαραίτητες οι μάσκες μετά τη φονική πυρκαγιά

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μαζί με την εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, αναμένεται να κλείσουν τον κύκλο της εξέτασης των βασικών μαρτύρων, που προέρχονται από τους εμπλεκόμενους φορείς (δήμους, περιφέρεια, πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ., Τροχαία, λιμενικό), σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Σήμερα έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και ο επίσημος κατάλογος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα ονόματα και τα στοιχεία των θυμάτων της πυρκαγιάς. Έτσι, μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανοίξει ένας δεύτερος κύκλος μαρτύρων. Αυτή τη φορά πρόκειται για τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι θα καλούνται και θα εξετάζονται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα προκειμένου να καταθέτουν όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους. 

Παράλληλα έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία όλα τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί από αρμόδιους φορείς, όπως είναι η αυτοψία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια οι εισαγγελείς θα αποτιμήσουν όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της έρευνάς τους, που είναι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top