Νέα στοιχεία: Από ιδιώτη που έκαιγε ξερόχορτα η φωτιά στο Μάτι

Έχουν τα στοιχεία της ταυτότητάς του οι αρχές

Την ώρα που η κυβέρνηση αφήνει υπόνοιες για ασύμμετρη επίθεση και οργανωμένο εμπρησμό στο Μάτι και στην Κινέτα, νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι η φωτιά στο Νταού Πεντέλης προκλήθηκε από αμέλεια ιδιώτη, ο οποίος προσπάθησε να κάψει ξερά κλαδιά και ξύλα. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» σε αυτό το συμπέρασμα φέρεται να έχουν καταλήξει τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή την έρευνα για τα αίτια της τραγωδία. 

Μάλιστα, αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος με τον οποίο επικοινώνησε η εφημερίδα αποκάλυψε ότι τα έως τώρα ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά στις 17:00 το απόγευμα της 3ης Ιουλίου είναι αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας ιδιώτη, η ταυτότητα του οποίου είναι γνωστή στις αρχές. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην Κινέτα δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εμπρηστικών μηχανισμών στις εστίες φωτιάς, ενώ και τα ευρήματα στο Νταού Πεντέλης οδηγούν στην εκδοχή του εμπρησμού από αμέλεια. 

Καλά ενημερωμένη πηγή τόνισε ότι βρέθηκε σωρός από καμένα ξύλα και κλαδιά, που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κατά πάσα πιθανότητα κάποιος κάτοικος της περιοχής προσπάθησε εν μέσω τόσο ισχυρών ανέμων, όπως εκείνοι που έπνεαν τη Δευτέρα να κάψει ξερά κλαδιά και ξύλα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την πυρκαγιά. 

Αυτόπτες μάρτυρες έχουν κατονομάσει τον ύποπτο στις αρχές, ενώ ο ίδιος όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί τοποθέτησε πλάκες και πέτρες για να εξαφανίσει τα ίχνη καύσης, ενώ στη συνέχεια έριξε μεγάλη ποσότητα νερού για να απομακρύνει τα υπολείμματα των καμένων κλαδιών και ξύλων. 

Ωστόσο, στην περίπτωση των δύο πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε αγροτικό δρόμο στη Νέα Μάκρη, υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό από πρόθεση, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για ένα άτομο που εντοπίστηκε να βάζει φωτιά σε δύο διαφορετικά σημεία στο πλάι του δρόμου, που απέχουν μεταξύ τους 300 μέτρα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top