Λυγίζουν και οι ιατροδικαστές στο θέαμα: Δεν αντέχουμε ούτε εμείς…

«Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση»

Συγκλονισμένοι με το θέαμα των δεκάδων νεκρών και των απανθρακωμένων πτωμάτων δηλώνουν μέχρι και οι ιατροδικαστές.

«Είναι μία κατάσταση πρωτόγνωρη, μία κατάσταση μαζικής καταστροφής» είπε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αιτίες των θανάτων οφείλονται κυρίως σε απανθρακώσεις και σε πνιγμούς στη θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Zητούν οδοντική ακτινογραφία για την ταυτοποίηση των θυμάτων

«Είναι μία μαζική καταστροφή με πολλές απανθρακώσεις που είναι δύσκολες και η αναγνώριση είναι ακόμη πιο δύσκολη» δήλωσε σοκαρισμένος και ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας.

«Κάθε φορά λέμε "πρώτη φορά  συνέβη". Αυτή τη φορά, όντως  συνέβη πρώτη φορά σε συναίσθημα. Μεγάλοι άνθρωποι, παιδιά από κατασκηνώσεις, τουρίστες, πραγματικά υπάρχει μεγάλη αντίθεση στην ψυχική διάθεση: από τη χαρά του καλοκαιριού στη λύπη που ζούμε όλοι μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας  Μπογιώκας.

«Συλλυπητήρια στους συγγενείς και αμέριστη συμπάθεια. Δε βάζουμε μέσα να δουν τέτοια εικόνα οι συγγενείς. Δεν αντέχουν. Εδώ δεν αντέχουμε εμείς. Μπαίνουμε και βγαίνουμε. Δεν μπορούν να μπουν μέσα που τους έχουμε όλους καμένους. Δεν μπορεί να εξοικειωθεί ένας άνθρωπος ψυχικά με το θάνατο. Και τέτοιου είδους θάνατο, ειδικά όταν έχεις και μικρά παιδιά», κατέληξε ο κ. Μπογιώκας.

Η ταυτοποίηση των νεκρών είναι, εκτός από τρομερά επίπονη ψυχολογικά διαδικασία, και δύσκολη καθώς σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται δείγμα DNA ή ακόμη και οδοντική ακτινογραφία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top