Η Αντιτρομοκρατική ερευνά το ενδεχόμενο εμπρησμού

Τι μετέδωσε το Sky News – Συνεχίζεται ο Γολγοθάς των πυρόπληκτων

Τρεις ημέρες έχουν περάσει από το δραματικό απόγευμα της Δευτέρας, που οι φλόγες κατάπιαν το Μάτι και τον Νέο Βουτζά, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους και κάνοντας στάχτη ολόκληρες περιουσίες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, 81 άνθρωποι πέθαναν μαρτυρικά , ενώ τουλάχιστον 2.500 κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερών. Την ίδια ώρα ρεπορτάζ του βρετανικού Sky News μετέδωσε ότι έρευνες για τα αίτια της φωτιάς έχει αναλάβει και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άνθρωποι γονατίζουν μπροστά στη θέα της καμένης τους περιουσίας

Θρίλερ με τις 9χρονες δίδυμες - Έκανε λάθος ο τραγικός πατέρας

Η τραγική ιστορία της ακτινολόγου που βρέθηκε νεκρή με τα δύο παιδιά της

Όλη η Ελλάδα μια αγκαλιά και μια γροθιά απέναντι στην εθνική τραγωδία

Συγκεκριμένα, το βρετανικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά το ενδεχόμενο εμπρησμού στο Μάτι και μεταφέρει και τις υποψίες κατοίκων, ότι η φωτιά αυτή δεν ξέσπασε τυχαία. 

«Κάποιοι κάτι πιστεύουν ότι μπορεί να ήταν αποτέλεσμα βίαιης προσπάθειας προκειμένου να καταστραφεί το δάσος, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την ανέγερση νέων κτισμάτων. Ωστόσο, η αστυνομία δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη τα αίτια», αναφέρει το Sky News.

Ασύλληπτο το μαρτύριο όσων επέζησαν από τη φωτιά

Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών μέχρι στιγμής είναι 81 άνθρωποι, αριθμός όμως που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι διαδικασίες ταυτοποίησης των νεκρών που βρίσκονται στα νεκροτομεία στο Σχιστό και στο Γουδή, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 100. 

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη κάλεσε τους συγγενείς των αγνοουμένων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδή από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 τα βράδυ για να ενημερωθούν  για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί για την ταυτοποίηση των θυμάτων. 

Οι πρώτες 10 ταυτοποιήσεις θυμάτων πραγματοποιήθηκαν, σε μια διαδικασία που είναι εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη ακόμα και για τους ίδιους τους ιατροδικαστές. 

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, αλλά και από θαλάσσης, αν και ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που δεν έχουν βρεθεί. 

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος για την άμεση αρωγή των πληγέντων, ύψους 5.000 ευρώ για οικογένειες και φυσικά πρόσωπα και 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις. 

Επίσης θα καταβληθούν δύο συντάξεις στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ, θα υπάρξουν συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις για φυσικά και νομικά πρόσωπα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τους μαθητές που συμμετείχαν φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top