Πολιτική Προστασία: Είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για τον Νέο Βουτζά

Τι δήλωσε η περιφερειακή σύμβουλος

Δείτε το βίντεο του κεντρικού δελτίου του Star με μαρτυρίες κατοίκων στο Μάτι που σώθηκαν

«Είχε δοθεί εντολή για εκκένωση του Νέου Βουτζά», δήλωσε η περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννα Τσούπρα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

Όπως τόνισε «για την εκκένωση του κάθε δήμου, αρμόδιος είναι ο δήμος και το σχέδιο των δήμων. Η Περιφέρεια Αττικής έχει 66 δήμους, δεν προβλέπεται να έχει σχέδια εκκένωσης για τους δήμους. Η Αυτοδιοίκηση είναι ακριβώς αυτό, αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να ελέγξει ο ένας τον άλλον. Η Περιφέρεια λοιπόν δεν θα μπορούσε με τίποτα να πάει στον κάθε δήμο και να κάνει εκκένωση. Απαγορεύεται, δεν μπορεί. Ενημερώνεται από την Πυροσβεστική που παίρνει την απόφαση και ενημερώνει τους δήμους για την εκκένωση».

Συγκεκριμένα μάλιστα μετέφερε το διάλογο που είχε με τον δήμαρχο.

«Ήμουν τόσο εγώ όσο και ο δήμαρχος επιτόπου, ήρθε ο κ. Σιώνης και είπε μπροστά μας "ποιου είναι η περιοχή;". Ο δήμαρχος είπε "είναι δικιά μου" η περιοχή, και η απάντηση ήταν "από τη στιγμή που είναι δικιά σου η περιοχή, απομάκρυνε τον κόσμο". Και του λέω "ναι δήμαρχε, πρέπει να φύγει ο κόσμος". Αυτό ειπώθηκε, αυτό έγινε, στον δήμο της Ραφήνας, στο Νέο Βουτζά, στη φωτιά πάνω».

Αναφερόμενη τέλος στους νεκρούς, η κ. Τσούπρα τόνισε:

«Όταν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όταν υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι, το να κάνουμε καταγραφή στα μηχανήματα είναι δευτερεύον. Πρέπει πρώτα να βρεθούν οι αγνοούμενοί μας, να λήξει αυτός ο δύσκολος κατάλογος. Από κει και πέρα, θα μιλήσουμε για όλα τα υπόλοιπα».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top