«Χάθηκαν παιδιά που παίζαμε στην παραλία, μωρά απανθρακώθηκαν»

Οικογένειες έχασαν τα πάντα: «Το σπίτι μας χάθηκε. Αλλά είμαστε ζωντανοί»

Μάτι: «Χάθηκαν οικογένειες γειτόνων, παιδιά που παίζαμε στην παραλία»

Δεκάδες είναι τα μηνύματα ανθρώπων που βίωσαν το απόλυτο εφιάλτη στην πύρινη λαίλαπα στο Μάτι.

Με την εθνική τραγωδία να μετρά ήδη 80 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους, η τραγική απώλεια ολόκληρης της περιουσίας μοιάζει μικρή

«Είμαστε υγιείς. δεν έχουμε τίποτα παρά ο ένας τον άλλον. είναι μια καταστροφή. Το Μάτι δεν υπάρχει πια, το σπίτι μας χάθηκε» γράφει η Αργυρώ Μουστάκα-Βρεττού στο facebook, προσθέτοντας πως «όλα ξαναφτιάχνονται, εκτός από τις ψυχές που χάθηκαν».

Η ίδια κατέφερε αν ξεφύγει με την οικογένειά της (δύο μικρά παιδάκια) από την πύρινη λαίλαπα, ενώ ευτυχώς είδε και τη μητέρα και τη θεία της να γλιτώνουν από την κόλαση.

Η περιγραφή της για το τι αντιμετώπισε σοκάρει: «Δεν έχουμε τίποτα, όλη η περιουσία μας τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών που από ψυχαναγκασμό πάντα κουβαλάω. Μάθαμε για οικογένειες γειτόνων που χάθηκαν. Παιδιά που παίζαμε στην παραλία κάηκαν. Είναι μια κόλαση. (…)Οι γείτονες μας χάθηκαν. όλα χάθηκαν. το μόνο που μένει είναι η συμπαράσταση σας, η αλληλεγγύη αυτή. αυτό το τι κάνεις είσαι καλά; αυτό το τι θες πες μου τι χρειάζεσαι. και η πίστη ότι όσο έχουμε την υγεία μας όλα ξαναφτιάχνονται. Εκτός από τις ψυχές που χάθηκαν. Κι είναι πολλές παιδιά. Μωρά απανθρακωμένα στην αγκαλιά της μαμάς τους. Ηλικιωμένοι που δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν».

Το κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς έφτασε και στην ίδια. Και τη συγκίνησε ιδιαίτερα. Φίλοι του ζευγαριού, μάλιστα, έφτιαξαν και σελίδα για να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα τοςυ βοηθήσει να σταθούν στα πόδια τους, τώρα που έχασαν τα πάντα.

Σε νεότερο μήνυμά της ευχαριστεί όλον τον κόσμο για το ενδιαφέρον του: «Λαμβάνω χιλιάδες μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης και σας ευχαριστώ. Είμαστε τυχεροί, ζούμε! Χαμογελάμε για τα παιδιά μας, Χαμογελάμε για τη ζωή που χαρίστηκε. Δεν έχουμε σπίτι, υπάρχοντα, ρούχα, αλλά έχουμε ελπίδα». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top