Ταξιτζήδες μπλοκάρουν την ταμειακή για να φοροδιαφεύγουν

Τοποθετούν κρυφό μηχανισμό

Λαβράκια έβγαλε το "σαφάρι" της Τροχαίας για παραβάσεις ταξιτζήδων. Ένας εξ΄ αυτών πιάστηκε με ολόκληρο μηχανισμό, που διέθετε προκειμένου να μπλοκάρει το ταξίμετρο και να μην εκδίδει αποδείξεις.  

Αξιωματικός της Ειδικής Ομάδας Ελέγχου της Τροχαίας Αττικής εντοπίζει τον κρυφό μηχανισμό που είχε τοποθετήσει στο ταξί επιτήδειος αυτοκινητιστής για να μπλοκάρει την ταμειακή του μηχανή, ώστε να μην εκδίδει αποδείξεις και έτσι να φοροδιαφεύγει συστηματικά. 
Κάνουμε έναρξη διαδρομής και στο τέλος της διαδρομής πατάμε το πλήκτρο πληρωμής.

Στο βίντεο της αστυνομίας βλέπουμε σε ποιό απίθανο σημείο μέσα στο όχημα είχε τελικά κρυμμένο τον διακόπτη ενεργοποίησης του παράνομου μηχανισμού.

Μέσα στο κιβώτιο ταχυτήτων υπάρχει ένας κρυφός διακόπτης, ο οποίος μπορεί να ενεργοποιείται, δεν εκδίδεται καμία απόδειξη, διότι όπως βλέπουμε το καλώδιο αυτό παρεμβάλεται πάνω στο καλώδιο της ταμειακής μηχανής" 

Στο διήμερο "σαφάρι" της Τροχαίας σε πιάτσες ταξί της ευρύτερης περιοχής του κέντρου, σε τουριστικά σημεία αλλά και σε λιμάνια και στο αεροδρόμιο στα Σπάτα ελέγχθηκαν 148 οδηγοί ταξί και βεβαιώθηκαν 47 πειθαρχικές παραβάσεις, για είσπραξη υπερβολικού κομίστρου σε αλλοδαπούς, επιλογή επιβατών και άρνησης μίσθωσης. 

Στην Αττική κυκλοφορούν 15.000 ταξί. Μόνο τα μισά έχουν πιστοποιημένα ταξίμετρα, καθώς έληξε στις 19 Ιουνίου η προθεσμία πιστοποίησης τους.
    
 
Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top