Βρέθηκε ναυάγιο γερμανικού πολεμικού αεροπλάνου στη Ρόδο

Το ναυάγιο του αεροπλάνου είναι σε πολύ καλή κατάσταση

Ένα γερμανικό αεροσκάφος που έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου παγκοσμίου Πολέμου, εντόπισαν δύτες ανοιχτά της Ρόδου. Το ναυάγιο του αεροπλάνου είναι σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς του λείπουν μόνο ο κινητήρας και η γυάλινη καλύπτρα του πιλοτηρίου.

Το κουφάρι του Γιούνκερ 52 της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας που βλέπετε αναπαύεται σε βάθος 75 μέτρων σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά του νησιού των Ιπποτών.

Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε από τον διάσημο Βρετανό, δημοσιογράφο και φωτογράφο Στιούαρτ Φιλποτ ο οποίος ήρθε στη Ρόδο και πραγματοποίησε μαζί με ομάδα Ελλήνων δυτών δύο καταδύσεις στο σημείο της πτώσης του αεροπλάνου.

« Έχουμε ζητήσει από ειδικούς του χώρου να εξερευνήσουν τη Ρόδο και να την προβάλουν στα θεματικά έντυπα και στα Social media, προκειμένου να προσελκύσουμε εξειδικευμένους επισκέπτες» τόνισε η αντιδήμαρχος τουρισμού Ρόδου Μαρία Χατζηλαζάρου 

Οι πόρτες της ατράκτου του αεροσκάφους είναι ακόμα κλειστές και τα παράθυρα είναι τόσο μικρά ώστε στάθηκε αδύνατο να εξακριβωθεί τι ακριβώς βρίσκεται στο εσωτερικό του. Το πιλοτήριο πάντως δείχνει άθικτο και περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα και τα συστήματα εκείνης της εποχής, ενώ και τα πολυβόλα παραμένουν στις θέσεις τους.

Τα Γιούνκερ 52 θεωρούνται κλασικά μεταγωγικά μοντέλα της Λουφτβάφε και χρησιμοποιήθηκαν ευρύτατα από τους Γερμανούς για την μεταφορά αλεξιπτωτιστών.
 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top