Αργυρούπολη: Το τελευταίο αντίο στον 14χρονο

Πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Το τελευταίο αντίο είπαν πριν από λίγη ώρα οικογένεια, συμμαθητές και συγγενείς, στον μαθητή που έβαλε τέλος στη ζωή του στο σπίτι του στην Αργυρούπολη. Οι αρχές έχουν στα χέρια τους το ημερολόγιο του παιδιού και προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις σκέψεις του.  Το "κατηγορώ" των φίλων του εναντίον όσων του έκαναν μπούλινγκ, συγκλονίζει. 

Κλαίνε τον γιο.... τον αδερφό... τον φίλο.... Αποχαιρετούν τον 14χρονο, τον άριστο μαθητή. Ήταν πάντα χαμογελαστός λένε και έτοιμος να βοηθήσει όποιον τον είχε ανάγκη.  Η Αργυρούπολη πενθεί, μαζί και όλη η Ελλάδα... Η οικογένεια του σπαράζει για το παιδί που έχασε.

Αποτύπωσε τις κρυφές του σκέψεις σε ημερολόγιο 

Τις μύχιες σκέψεις του τις αποτύπωνε σε ένα μικρό τετράδιο.... Ήταν το ημερολόγιο του. Μέσα από αυτό αλλά και τα social media αναζητούν απαντήσεις οι Αρχές για να καταλάβουν τι τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα τα ξημερώματα της Κυριακής. Δεν αναφέρει τους λόγους που αυτοκτόνησε, όμως είχε ...προαναγγείλει την πράξη του. 

«Εξ αιτίας όλων όσων συμβαίνουν σε μένα και την κοινωνία σκέφτομαι να αυτοκτονήσω»

Οι συμμαθητές του ανέβασαν στα social media ένα σπαρακτικό κείμενο για τον καλό τους φίλο που απαγχονίστηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του.... Είναι το "κατηγορώ" των φίλων προς τους ηθικούς αυτουργούς, σύμφωνα με τους ίδιους: 

«Είσαι περήφανος που κατάφερες να αναγκάσεις ένα παιδί να νιώσει ότι η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία; Είσαι περήφανος που εξαιτίας του κόμπλεξ σου χάθηκε μια ζωή; Είσαι περήφανος που στέρησες ένα μέλος μιας οικογένειας, έναν αδελφό και έναν φίλο; Για πες τώρα μεγάλε αν έχεις την μπέσα και τα α.. που τον κορόιδευες, είσαι ευχαριστημένος. Τον κατέστρεψες και μας κατέστρεψες»

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του ημερολογίου, σύμφωνα με πληροφορίες, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο αγόρι. Κατονομάζει μια ομάδα παιδιών που φέρεται να του έκαναν bullying, όμως δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα γεγονότα. 

«Αν πρέπει να ζω μόνο για κάποιους ανθρώπους και αν αυτοί οι άνθρωποι για τους οποίους πρέπει να ζω πρέπει να ζουν κι αυτοί για μένα…. Οι γονείς μου και μετρημένοι από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον».

Είχε πέσει θύμα  ξυλοδαρμού λίγο πριν αυτοκτονήσει 

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα περάσουν το κατώφλι της ΓΑΔΑ οι γονείς του για να καταθέσουν, ενώ έχουν αρχίσει ήδη οι καταθέσεις συμμαθητών του, όχι όμως ακόμη των παιδιών που κατονομάζει στο σημείωμα που άφησε. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες ο 14χρονος λίγο καιρό πριν, ξυλοκοπήθηκε από συνομήλικους του για ασήμαντη αφορμή. 

Ήταν 25 Ιουνίου ώρα 9 το βράδυ και σε παγκάκι εδώ στην πλατεία της Αγίας Τριάδας συνέβη ένα άσχημο περιστατικό. Ο 14χρονος έπεσε θύμα όχι μόνο λεκτικής βίας αλλά και άγριου ξυλοδαρμού όπως αναφέρουν οι καταγγελίες ένας από τους συμμαθητές του τον χτύπησε με κλωτσιές και γροθιές. 

Οι γονείς είπαν στην αστυνομία ότι δεν είχαν καταλάβει απολύτως τίποτα. Τον βλέπανε ότι είναι κάπως απόμακρος, κάπως αποστασιοποιημένος. Ενώ φαίνεται ότι λατρεύει τους γονείς του σε κάποια σημειώματα ασκεί και σε αυτούς κριτική σε ότι αφορά την αποδοχή ως προσωπικότητα. 

Ένα βράδυ βγήκε με τους γονείς του για φαγητό. Ένα κοριτσάκι τους πλησίασε για να τους πουλήσει λουλούδια... Επιστρέφοντας σπίτι, άνοιξε το μικρό τετράδιο και έγραψε: «Πέρασα πολύ ωραία αλλά δεν είναι δίκαιη η κοινωνία»

Δέχθηκε τηλεφώνημα λίγες ώρες πριν αυτοκτονήσει 

Τι μπορεί να συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο πάρτυ της φίλης του και του άλλαξε την ψυχολογία;  Μια τηλεφωνική κλήση ίσως είναι η απάντηση στο ερώτημα. Πληροφορίες θέλουν ο 14χρονος να δέχθηκε ένα τηλεφώνημα που τον τάραξε. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα φωτίσει την υπόθεση και θα βρεθεί το πρόσωπο με το οποίο είχε την τελευταία του συνομιλία. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top