«Ο 14χρονος είχε υποστεί πολλή βία» - Φίλος του αδελφού του αποκαλύπτει

Θύμα bullying και ο αδελφός του παιδιού

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία φίλου του αδελφού του 14χρονου, που αυτοκτόνησε την Κυριακή,  ο οποίος όπως είπε γνώριζε ότι το παιδί είχε υποστεί πολλή βία από συμμαθητές του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θύμα ξυλοδαρμού είχε πέσει ο 14χρονος λίγο πριν αυτοκτονήσει

Αυτοκτονία 14χρονου: Στο μικροσκόπιο το τηλέφωνο και το ημερολόγιό του

Αυτοκτονία 14χρονου: Oι αποκαλύψεις των συμμαθητών του για το bullying

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», τόσο ο 14χρονος, όσο και ο αδελφός του είχαν πέσει πολλές φοράς θύματα bullying από συμμαθητές και συνομηλίκους τους και βρίσκονταν σε μια διαρκή ψυχολογική πίεση. 

«Δεν τον γνώριζα καλά, αλλά ήξερα ότι ήταν πολύ καλός μαθητής, καλό παιδί και είχε δεχθεί πολλή βία», είπε ο νεαρός, ο οποίος αποκάλυψε ότι και ο ίδιος είχε πέσει θύμα bullying. 

Ο νεαρός, που πλέον έχει ενηλικιωθεί, είπε ότι και ο αδελφός του 14χρονου αντιμετώπιζε σοβαρά προσωπικά προβλήματα και δεχόταν ενοχλήσεις από άλλα άτομα. 

Σημείωσε ότι και ο ίδιος σκέφτηκε αρκετές φορές να δώσει τέλος στη ζωή του, μην αντέχοντας τα πειράγματα και τη βία των συμμαθητών του, όμως όπως είπε σκέφτηκε ότι τα άτομα αυτά δεν αξίζουν τελικά να τους δίνει κανείς σημασία.

«Το σκέφτηκα κι εγώ πολλές φορές να αυτοκτονήσω, αλλά δεν το έκανα. Σηκωνόμουν και έφευγα από το σχολείο και ας έπαιρνα απουσίες. Πρέπει τέτοια άτομα απλά να τα κάνουμε πέρα και να μην έχουμε καμία σχέση μαζί τους», είπε. 

Συμβούλεψε τέλος τα παιδιά που αντιμετωπίζουν θέματα βίας από συνομηλίκους τους να μιλάνε στους καθηγητές και στους γονείς τους γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να τους αντιμετωπίσουν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top