Παρκάρετε με το κινητό σας στο κέντρο της Αθήνας – Τέλος η ξυστή κάρτα

Πώς λειτουργεί το νέο app myAthensPass

myAthensPass: Το νέο app παρκαρίσματος

Πείτε αντίο στην ξυστή κάρτα στάθμευσης στην Αθήνα, καθώς πλέον το παρκάρισμα θα γίνεται μέσω… κινητού.

Πώς; Με τη βοήθεια της ολοκαίνουργιας εφαρμογής myAthensPass με την οποία αγοράζεις χρόνο στάθμευσης από το κινητό σου.

Έτσι ο κάθε οδηγός μπορεί να αγοράσει ηλεκτρονικά, πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χρόνο στάθμευσης για το αυτοκίνητό του. 

Η εφαρμογή αφορά 10.500 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, 5.000 θέσεις για μόνιμους κατοίκους, 3.500 θέσεις για επισκέπτες και περίπου 2.000 για μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ APP ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

Εγκατάσταση: Αναζητήστε το myAthensPass στο Playstore της Google (Android) ή στο Appstore της Apple (iOS) και εγκατάστησέ τη στο smartphone σου.

  • Εγγραφή & Είσοδος: Ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώστε τα στοιχεία που θα ζητηθούν, ώστε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας.
  • Προσθήκη κάρτας αγορών: Επιλέξτε ανάμεσα σε credit (πιστωτική), debit (χρεωστική) και prepaid (προπληρωμένη) κάρτα.
  • Αγορά εισιτηρίου: Αγοράστε το επιθυμητό ποσό από 0,5€ έως 20€.
  • Ενεργοποίηση στάθμευσης: Εντοπίστε τη θέση σας στον χάρτη, επιλέξτε τον χρόνο στάθμευσης (30’-180’), σημειώστε τον αριθμό πινακίδας του οχήματός σας.
  • Ο οδηγός ενημερώνεται με push notification, 10’ πριν λήξει ο χρόνος στάθμευσης, ώστε να τον ανανεώσει με μία μόνο κίνηση, σε περίπτωση που το επιθυμεί!

Η εφαρμογή υποστηρίζεται από την ΔΑΕΜ Α.Ε., την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του δήμου Αθηναίων.

«Αξιοποιούμε την τεχνολογία για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη σε απλά, βασικά θέματα καθημερινότητας. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για καλύτερες και περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες για κατοίκους και επισκέπτες, όπως ακριβώς ανακοινώσαμε με την παρουσίαση του οδικού χάρτη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Το myAthensPass μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους δρόμους που επιτρέπεται η ελεγχόμενη στάθμευση στο δήμο Αθηναίων, τις οποίες χαρακτηρίζει η λευκή διαγράμμιση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top