Ζημιές, κατολισθήσεις και πλημμύρες σε Μεσσηνία, Χαλκιδική, Ηλεία

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα

Από τη Χαλκιδική μέχρι τους Γαργαλιάνους και από τη δυτική Ελλάδα έως το Βόλο, μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Νεφέλη», η οποία από τη Δευτέρα σαρώνει ολόκληρη τη χώρα. 

Στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας από το χθεσινό μπουρίνι πλημμύρισε το Γυμνάσιο – Λύκειο της περιοχής, ενώ οι δρόμοι γύρω από το σχολικό συγκρότημα είχαν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. 

Πλημμύρισαν οι Γαργαλιάνοι από την κακοκαιρία

Επίσης πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, με τους ιδιοκτήτες να προσπαθούν με ό,τι μέσο διέθεταν να σώσουν τις περιουσίες τους. 

Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια στη Μεσσηνία από την κακοκαιρία

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι έκαναν λόγο για βουλωμένα φρεάτια, ενώ κατήγγειλαν ότι το σύστημα απορροής του σχολείου δε λειτούργησε ποτέ. 

Καταστροφές και στην Ηλεία

Μεγάλες ήταν οι καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις και στον νομό Ηλείας, κυρίως στην Κάστα στο Κατάκολο και στις κοντινές περιοχές. 

Ολόκληρες καλλιέργειες πλημμύρισαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς, με τη μεγαλύτερη ζημιά να καταγράφεται στα κηπευτικά και ιδιαίτερα στη βιομηχανική ντομάτα. 

Πλημμύρισαν σπίτια στη Μαγνησία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε να κηρυχτούν η Περιφέρεια Μαγνησίας οι περιοχές της Κερασιάς, των Καναλίων και του Κεραμιδίου, όπου πλημμύρισαν πάνω από 20 σπίτια, δρόμοι και χωράφια. Ζημιές σε καλλιέργειες καταγράφηκαν επίσης στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Στο Βόλο, η καταιγίδα μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους, με αυτοκίνητα να χάνονται μέσα στο νερό.

Σύμφωνα με το magnesianews, δύο κοπέλες κινδύνεψαν, όταν το αυτοκίνητό τους «χάθηκε» στα νερά και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να βγουν σώες από το όχημα.

Παράλληλα, ένα ζευγάρι εγκλωβίστηκε στον χείμαρρο Κερασιώτη που υπερχείλισε και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης, καθώς το νερό είχε φτάσει ως την πόρτα του αυτοκινήτου. Ευτυχώς, λίγη ώρα αργότερα, το ζευγάρι απεγκλωβίστηκε σώο από το αυτοκίνητο, σύμφωνα με το e-thessalia.
 

Κατολισθήσεις στη Λάρισα

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας στο νομό Λάρισας, με ζημιές να έχουν καταγραφεί στο οδικό δίκτυο του νομού. 

Προβλήματα και στη Χαλκιδική

Η «Νεφέλη» προκάλεσε προβλήματα και στη Χαλκιδική, όπου τα νερά των χειμάρρων παρέσυραν αυτοκίνητα, κάδους σκουπιδιών και μηχανάκια. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία με μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, ενώ πιο έντονα είναι τα προβλήματα σε περιοχές της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top