Εικόνες καταστροφής στη Μάνδρα μετά την καταιγίδα

Πλημμύρισαν σπίτια και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές

Μόλις επτά μήνες από την τραγωδία του περασμένου Νοεμβρίου, όταν από την κακοκαιρία θρηνήσαμε 24 νεκρούς, ο εφιάλτης αναβίωσε στη Μάνδρα το απόγευμα της Τρίτης, όταν ορμητικοί χείμαρροι άρχισαν να κατεβαίνουν από το Όρος Πατέρα και να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους. 

Διαβάστε επίσης: «Ξύπνησαν» εφιαλτικές μνήμες στη Μάνδρα – Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια

Η «Νεφέλη» παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων, έπιασε απροετοίμαστο για μια ακόμα φορά τον κρατικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν και πάλι σπίτια στην πολύπαθη Μάνδρα και να κινδυνεύσουν για μια ακόμα φορά ανθρώπινες ζωές. 

Το βουνό «ξέβρασε» τόνους λάσπης και φερτών υλικών που πλημμύρισαν τους δύο κεντρικούς δρόμους, όπου τον περασμένο Νοέμβριο άφησαν την τελευταία τους πνοή αθώοι άνθρωποι. 

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους, μάνδρες που είχαν χτιστεί πριν από επτά μήνες, γκρεμίστηκαν και πάλι από την ορμή των χειμάρρων, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε 83 κλήσεις από τη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και τα Μέγαρα για απεγκλωβισμούς ανθρώπων από τα αυτοκίνητά τους, αλλά ακόμα και μέσα από τα σπίτια τους. 

Τα φερτά υλικά που κατέβασε το βουνό σε πολλές περιπτώσεις φράκαραν τις εισόδους σπιτιών, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να μην μπορούν να βγουν έξω, την ώρα που η στάθμη του νερού συνεχώς αυξανόταν. 

Η οργή των κατοίκων ξεχειλίζει, καθώς από την προηγούμενη τραγωδία αποδείχθηκε ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και σε κάθε νεροποντή τρέμουν ότι θα κινδυνεύσουν και πάλι περιουσίες και ανθρώπινες ζωές. 

Όπως καταγγέλλουν, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα, με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει να ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού. Πάντως οι μετεωρολόγοι είναι καθησυχαστικοί, τονίζοντας ότι για σήμερα δεν αναμένονται άλλες βροχές στην περιοχή. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top