Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο συλλαλητήριο στο Πισοδέρι – Στους 14 οι τραυματίες

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα χημικά - Οι 7 από τους τραυματίες αστυνομικοί

Πρώτη δημοσίευση: 10:52

Εκτός ελέγχου βγήκε η κατάσταση στο Πισοδέρι, όπου από το πρωί συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία που υπογράφηκε την Κυριακή για την ονομασία των Σκοπίων.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τον φραγμό της αστυνομίας στη Βίγλα για να πάνε στους Ψαράδες, όπου γινόταν η τελετή υπογραφής της συμφωνίας.

Οι αστυνομικοί έκαναν ρίψη χημικών, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, ξύλα και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική από τα δακρυγόνα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλοί διαδηλωτές που έχουν δεχτεί ξύλο ή αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι τραυματίες έφτασαν τους 14, εκ των οποίων 7 αστυνομικοί.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε ότι οι 14 τραυματίες, με θλαστικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Φλώρινας και Καστοριάς και αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Πάντως, νωρίτερα  η αστυνομία δε δίστασε να χρησιμοποιήσει χημικά εναντίον γυναικών και παιδιών.

Συνολικά 80 πούλμαν με 10.000 διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας έφτασαν στο προκαθορισμένο σημείο λίγο μετά τις 10:30, κρατώντας ελληνικές και μαύρες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της συμφωνίας.

Κάποιοι μάλιστα κρατούσαν αυτοσχέδιες κρεμάλες και πανό κατά της κυβέρνησης, ενώ τραγουδούσαν τραγούδια για τη Μακεδονία.

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ήταν δρακόντεια. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας στο Πισοδέρι, όπου πραγματοποιήθηκε και το συλλαλητήριο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top