Πανελλαδικές 2018: Πρεμιέρα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με Νεοελληνική Γλώσσα

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εξετάσεων

Πανελλήνιες 2018: Νεοελληνική Γλώσσα για τα ΓΕΛ

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγει η αυλαία των  πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα και για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων.

Χθες, Πέμπτη, οι υποψήφιοι των εσπερινών ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο ίδιο μάθημα και κλήθηκαν να αναπτύξουν θέμα που αφορούσε στη μόλυνση του περιβάλλοντος με βάση μια διασκευή του κειμένου «Απορρίμματα» του Κωστή Παπαγιώργη.

Από την άλλη οι υποψήφιοι των ημερήσιων ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο κείμενο «Το ζώο που έγινε Θεός», του Γιουβάλ Νόα Χαράρι και κλήθηκαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους για τη σχέση της ανθρώπινης δραστηριότητας με το οικοσύστημα.

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ οι υποψήφιοι των Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.

Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Τέλος, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top