Summer Camps: Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά

Θερινά αθλητικά προγράμματα για παιδιά απο 5-13 ετών

Summer Camps: Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά

Το καλοκαίρι έφτασε. Τα σχολεία κλείνουν και οι γονείς προβληματίζονται για το πώς θα αξιοποιήσουν εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους τα παιδιά.

Το star.gr έψαξε και βρήκε για εσάς καλοκαιρινές δραστηριότητες στην Αθήνα, οι οποίες έχουν ως σκοπό τα παιδιά να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους κατά τη διάρκεια των διακοπών και φυσικά να διασκεδάσουν! 

 

Δήμος Αθηναίων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες θερινών αθλητικών προγραμμάτων για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (χρονολογία γέννησης: 2006-2012), θα πραγματοποιήσει Καλοκαιρινά Αθλητικά Camps στα Αθλητικά Κέντρα Ρουφ, Γουδή και Γκράβας, από 18 Ιουνίου έως και 27 Ιουλίου και για τρεις περιόδους διάρκειας 15 ημερών.

Οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες, ώστε να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών, τα οποία θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές των αθλημάτων.

 

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας των camps θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:30-14:00 και τα αθλήματα, στα οποία θα συμμετέχουν τα παιδιά, ανά κέντρο είναι τα εξής:

Α.Κ. ΓΟΥΔΗ:

Κολύμβηση- Καλαθοσφαίριση -Τένις-Ποδόσφαιρο-Βόλεϊ -Παραδοσιακοί χοροί-Πινγκ Πονγκ-Παιδαγωγικό Παιχνίδι

Α.Κ. ΡΟΥΦ:

Κολύμβηση-Καλαθοσφαίριση-Τένις-Αυτοάμυνα-Ποδόσφαιρο- Βόλεϊ -Παραδοσιακοί χοροί- Παιδαγωγικό Παιχνίδι

Α.Κ. ΓΚΡΑΒΑΣ:

Στίβος- Κολύμβηση- Ποδόσφαιρο- Βόλεϊ -Μπάσκετ -Παραδοσιακοί χοροί -Παιδαγωγικό Παιχνίδι

 

Το κόστος ξεκινάει από τα 10 ευρώ ανά περίοδο και φτάνει τα 50 ερυώ ανά περίοδο. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΝΔΑ, www.opanda.gr, αυστηρά με σειρά προτεραιότητας. 

 

Δήμος Περιστερίου

Από την Τετάρτη 6 Ιουνίου έχουν αρχίσει οι εγγραφές για το καλοκαιρινό καμπ του Δήμου Περιστερίου, με έδρα τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Χωράφας.

Το Summer Camp χωρίζεται σε δύο περιόδους από τις 18 έως τις 26 Ιουνίου και από τις 28 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε έξι ομάδες, με νεαρότερους όσους θα έχουν μόλις ολοκληρώσει την πρώτη τάξη του Δημοτικού και μεγαλύτερους εκείνους που τελείωσαν την έκτη δημοτικού.

Τα παιδιά θα αθλούνται καθημερινά σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβο, ενόργανη γυμναστική και κολύμβηση.

Οι συμμετέχοντες δίνουν το παρών στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Χωράφας από τις 8-8.15 το πρωί και ολοκληρώνουν τις δραστηριότητες στις 1.15 το μεσημέρι.

 

Δήμος  Διονύσου

Ο Δήμος Διονύσου διοργανώνει καλοκαιρινές δράσεις Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού, με τον τίτλο «Summer Camp Διονύσου 2018», με σκοπό τη δημιουργική και αθλητική απασχόληση των παιδιών.

 

Α. Δημιουργικό - Ψυχαγωγικό Camp για παιδιά ηλικίας 5 -12 χρονών

Αποσκοπεί στην κάλυψη καλλιτεχνικών & ψυχαγωγικών αναγκών των παιδιών, καθώς και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων και των ταλέντων τους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά, από νηπιαγωγείο έως και ΣΤ΄ Δημοτικού (γεν. 2006 - 2013). Οι δραστηριότητες θα φιλοξενηθούν σε τέσσερα σχολεία του Δήμου

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Δημιουργικού - Ψυχαγωγικού Summer Camp θα περιλαμβάνουν: Παιχνίδια γνώσεων, Παιχνίδια κρίσης, Ομάδες συζήτησης.Οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες του Δημιουργικού - Ψυχαγωγικού Summer Camp θα περιλαμβάνουν: Θεατρικό παιχνίδι, Μουσικοκινητική αγωγή, Μοντέρνο χορό, Παραδοσιακούς χορούς, Παιχνίδια κρίσης και σκέψης, Εικαστικά, Κατασκευές, Μουσική, Επιτραπέζια, Κουκλοθέατρο.

 

Β. Αθλητικό Camp για παιδιά ηλικίας 9 – 13 ετών

Αποσκοπεί στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών, καθώς και στη διεύρυνση των αθλητικών τους δεξιοτήτων και ικανοτήτων, δοκιμάζοντας νέες αθλητικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από Γ΄ Δημοτικού έως και Α΄ Γυμνασίου (γεν. 2005 - 2009).

Οι δραστηριότητες θα φιλοξενηθούν στο δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο Ροδόπολης και το δημοτικό κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Στεφάνου 

Οι αθλητικές δραστηριότητες του Αθλητικού Camp θα περιλαμβάνουν:

Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Ping Pong, Βόλεϊ, Αυτοάμυνα, Στίβο & Αθλοπαιδιές.

 

Η υπηρεσία παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προς τους δημότες και τους κατοίκους του δήμου Διονύσου.

 

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Καραμάτσικος

t.karamatsikos@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top