Αυτά είναι τα νέα καλαμάκια – Έκαναν «πρεμιέρα» στην Αθήνα

Τα πλαστικά σε λίγο καιρό θα αποτελούν παρελθόν

Καιρός να πείτε «αντίο» στα πλαστικά καλαμάκια, καθώς σε λίγο καιρό θα αποτελούν παρελθόν.

Αν αναρωτιέστε τώρα πώς θα πίνετε από εδώ και στο εξής τον καφέ σας, μην ανησυχείτε. Τη θέση τους θα πάρουν τα νέα καλαμάκια τα οποία αποτελούνται από βιοδιασπώμενα υλικά που είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον και την υγεία.

Την αρχή για την αντικατάστασή τους έχουν κάνει οι εταιρείες- μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών που σταματούν να χρησιμοποιούν τα πλαστικά καλαμάκια.

Στην Αθήνα έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν τα νέα καλαμάκια κάνοντας πρεμιέρα σε καφετέριες.

Πρόκειται για καλαμάκια χάρτινα, κατασκευασμένα από πεπιεσμένο χαρτί που αντέχουν αρκετή ώρα μέσα στον καφέ, τον χυμό ή το ποτό.

Εκτός πάντως από τα καλαμάκια με πεπιεσμένο χαρτί, υπάρχουν και τα μεταλλικά καλαμάκια που είναι τα πιο διαδεδομένα καθώς  μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, αφού πλυθούν και καθαριστούν.

Επίσης, υπάρχουν καλαμάκια από καλαμπόκι, πολτό ζαχαροκάλαμου και χαρτί. Βέβαια, όποιος έχει φαντασία, μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και το χοντρό μακαρόνι, που χρησιμοποιούμε για το παστίτσιο, για να πιει το καφέ ή το ποτό του. 

Η απομάκρυνση των πλαστικών από την καθημερινότητα μας, μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχει για το περιβάλλον, το οποίο εκπέμπει SOS.  Πρέπει όλοι μας να λάβουμε υπόψιν,  πως αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, το 2050 τα πλαστικά στις θάλασσες  θα είναι περισσότερα από τα ψάρια και οι συνέπειες και για την δική μας ζωή θα είναι ολέθριες.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top