Μπουτάρης μετά τον ξυλοδαρμό: «Τρόμαξα μόνο όταν με τσαλαπατούσαν»

«Ξέρω ποιοι είναι αυτοί που μου επιτέθηκαν. Οργανωμένοι φασίστες. Δεν έχουν καμία σχέση με την ημέρα μνήμης των Ποντίων»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης μίλησε σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης, μετά τον ξυλοδαρμό του το Σάββατο που μας πέρασε.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένα βίντεο που έδειχνε αποσπάσματα από την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στο Λευκό Πύργο κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτοί είναι οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη - Ο ένας πριν πιαστεί από την Αστυνομία είχε προσπαθήσει να διαρρήξει κρεοπωλείο

Η πρώτη εμφάνιση Μπουτάρη μετά την επίθεση

Εισαγγελική παρέμβαση για την άγρια επίθεση στον Μπουτάρη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα και με την αίθουσα να τον χειροκροτά, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε σε εκείνους που του επιτέθηκαν, λέγοντας πως ξέρει ποιοι είναι:

«Αυτοί που μου επιτέθηκαν δεν είχαν σχέση με την ημέρα μνήμης των Ποντίων. Τους ξέρω ποιοι είναι… Ήταν οργανωμένοι φασίστες! Μου επιτέθηκαν σαν άτομο και σαν Δήμαρχο… Μου είπαν: Ποιος σε κάλεσε εδώ ρε; Τον δήμαρχο δεν τον καλούνε.Έχει υποχρέωση να πάει σε εκδηλώσεις τέτοιου τύπου».

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ»

 

«Η Θεσσαλονίκη είναι προσφυγομάνα. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ώστε να σπάσει το απόστημα. Ο φασισμός, φανερός ή κρυφός. Δε θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στην εποχή του Κοτζαμάνη και να χαρακτηρίζεται η Θεσσαλονίκη του Κοτζαμάνη, του Τσαρουχά. Δεν θα επιτρέψουμε στο συντρηριτικό κατεστημένο της πόλης να τη θεωρεί φέουδό της. Προειδοποίηση: Η Δημοκρατία ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να μείνει. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει η πιο δημοκρατική πόλη του κόσμου. Κι όποιος δε συμφωνεί μαζί μας; Μαυρίστε μας (στις εκλογές)! Στο χέρι σας είναι!» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Στη συνέχεια κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα «να ενωθούν στην καταδίκη της βίας. Να μετρηθούμε πόσοι είμαστε υπέρ του διαλόγου και πόσοι υπέρ της βίας. Τραμπούκοι κάθε είδους, δεν είναι μόνο τα παραστρατημένα παιδιά που κάνουν φασαρία στο γήπεδο, είναι και οι υψηλά ιστάμενοι σε όλα τα κόμματα».

«ΕΙΜΑΙ 75 ΕΤΩΝ, ΘΑ ΓΙΝΩ 100 – ΤΡΟΜΑΞΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΣΑΛΑΠΑΤΟΥΣΑΝΕ»

 

«Είμαι 75χρονών. Θα γίνω 100, μου το έχει πειο ο Θεός. Θα είμαι και δήμαρχος μέχρι τα 100 (γέλια). Δεν με νοιάζουν οι επιθέσεις. Τρόμαξα μόνο όταν με τσαλαπατούσανε. Όπως σηκώθηκα προχθές, έτσι έχω ξανασηκωθεί κι άλλες φορές στη ζωή μου. Και ξανά προς τη δόξα τραβά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top