Η πρώτη εμφάνιση Μπουτάρη μετά την επίθεση

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Πρώτη δημοσίευση 14:45

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γιάννης Μπουτάρης, δύο ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση του δημάρχου μετά τη βάρβαρη επίθεση εναντίον του. Ο Γιάννης Μπουτάρης συνοδευόταν από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα.

Εισαγγελική παρέμβαση για την άγρια επίθεση στον Μπουτάρη

Ο ίδιος δε θέλησε να κάνει δηλώσεις. Όπως αναφέρει το life-events που δημοσιοποίησε το βίντεο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν παρέλειψε να ευχηθεί στους εορτάζοντες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μπουτάρης έχει καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για την επίθεση που δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου.  Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες.

Η μία σύλληψη έγινε την ώρα που ο δράστης πήγαινε να κάνει ληστεία σε κρεοπωλείο

Συνολικά έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 20 και 17 ετών και ο ανήλικος φέρεται να είπε πως «παρασύρθηκα από τον υπόλοιπο όχλο και μόλις είδα τον Μπουτάρη άρχισα να τον ξυλοκοπώ».

Χθες η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός 20χρονου και ενός 36χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου του STAR στη Θεσσαλονίκη, Λευκής Γεωργάκη, o 36χρονος, ο οποίος ομογενής από τη Γεωργία, πήγε να διαρρήξει ένα κρεοπωλείο, την Κυριακή. Τον έπιασαν κι έγινε η ταυτοποίηση.

Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει συγκαλέσει το μεσημέρι δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να τοποθετηθεί για το θέμα.

Η παραίτηση δημοτικού συμβούλου στην Καβάλα, ο οποίος επικρότησε το λιντσάρισμα

Σάλο προκάλεσε η ανάρτηση στο facebook ενός δημοτικού συμβούλου από την Καβάλα. Την ώρα που σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκαζε την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο Χρήστος Πασχαλίδης επικροτούσε το λιντσάρισμα στον κ. Μπουτάρη.

«Πήρε αυτό που του άξιζε, μπράβο στα παλικάρια. Σειρά να παίρνουν οι βουλευτές προδότες» έγραψε.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, με τον ίδιο τελικά να «κατεβάζει» την ανάρτηση και παραιτείται.

Παράλληλα, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, (με την παράταξη της οποίας εξελέγη) έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση.

Οι δηλώσεις του Μπουτάρη που είχαν εξοργίσει Πόντιους και Μικρασιάτες

Η απαράδεκτη και καταδικαστέα επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη φαίνεται πως είχε αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Concordia Europe στην Αθήνα το 2017, είχε μιλήσει και για τον Μουσταφά Κεμάλ, το σπίτι του οποίου στη Θεσσαλονίκη έχει μετατρέψει σε μουσείο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε αναφερθεί με προσβλητικό τρόπο στα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής, λέγοντας πως «δε δίνω δεκάρα (I don't give a shit) εάν ο Μουσταφά Κεφάλ Ατατούρκ σκότωσε Έλληνες».

Πάντως, οι ποντιακές οργανώσεις καταδίκασαν ξεκάθαρα στην επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, μιλώντας για «ακραία στοιχεία».

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις του κ. Μπουτάρη με τους Ποντίους είχαν «δοκιμαστεί» και το 2012 όταν η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) χρησιμοποίησε λέει την πλατεία Αγίας Σοφίας για την επέτειο μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο κ. Μπουτάρης είχε ισχυριστεί ότι το έκαναν χωρίς την άδειά του και τους στείλει στο δικαστήριο.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top