Τούρκοι έθεσαν σε ομηρία ελληνικό τουριστικό σκάφος στην Αλικαρνασσό

Αστείες δικαιολογίες για την κράτηση του τουριστικού σκάφους

Μετά τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, οι Τούρκοι  έθεσαν σε ομηρεία  το ελληνικό τουριστικό σκάφος Ηλίας Τ, στο λιμάνι της Αλικαρνασσού, επικαλούμενοι αστείες δικαιολογίες. Το σκάφος εδώ και χρόνια κάνει εκδρομές από την Κω στα τουρκικά παράλια.

Το χρονικό της ομηρίας

Οι άνδρες του τουρκικού λιμενικού  στην Αλικαρνασσό, μπήκαν στο τουριστικό σκάφος Ηλίας Τ, χθες  στις 11  το πρωί για έλεγχο και στις 4 διέταξαν την κράτηση του σκάφους.  Οι επιβάτες επέστρεψαν στην Κω  με τουρκικό πλοίο ενώ το πλήρωμα παρέμεινε σε ομηρία. Στις 10 το βράδυ επικαλέστηκαν απίστευτες δικαιολογίες. Δείτε τι αποκαλύπτει ο Γιάννης Σωτηρόπουλος.

Αστείες δικαιολογίες από τους Τούρκους  για την κράτηση του τουριστικού σκάφους

Οι κάδοι απορριμάτων ήταν πλαστικοί ενώ έπρεπε να είναι σιδερένιοι, οι χάρτες έπρεπε να είναι του αγγλικού ναυαρχείου κι όχι της ΕΕ  και τα σωσίβια δεν είχαν λαμπάκι, κάτι που απαιτείται μόνο για μεγάλα πλοία.

Οι Τούρκοι έκαναν αντίποινα  γιατί  την περασμένη Κυριακή  τουρκικό επιβατηγό κρατήθηκε στο λιμάνι της Κω  για λόγους ασφαλείας.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο επισκεπτήριο Ν.Βούτση σε Α.Μητρετώση και Δ.Κούκλατζη

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε στην Αδριανούπολη τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς και στη συνέχεια είδε τους γονείς.

 Τετ α τετ του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Τούρκο ομόλογό του

Να απελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί και να σταματήσει η παραβατικότητα στο Αιγαίο ζήτησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης στην συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ, στις Βρυξέλλες.

Άσυλο για να φύγουν στο εξωτερικό θέλουν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί

Στην Αθήνα οι δικηγόροι των οκτώ  Τούρκων αξιωματικών  περιμένουν την απελευθέρωση τους την επόμενη εβδομάδα και ζήτησαν να τους δοθεί άσυλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top