Παλλήνη: Γνώριζε τους δολοφόνους του ο 57χρονος Σπύρος Παπαχρήστου

Το όπλο που τον σκότωσε

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι αστυνομικοί της ασφάλειας που ερευνούν την δολοφονία του πρώην αστυνομικού Σπύρου Παπαχρήστου στην Παλλήνη. Το θύμα ήταν ένα πρόσωπο με πολλές γνωριμίες και παρείχε τις υπηρεσίες του, κατά το παρελθόν, σε μεγάλους επιχειρηματίες της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Παλλήνη: Εκτέλεσαν πρώην αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής σε ενέδρα

Ήρθαν τόσο κοντά λες και ήταν γνωστοί. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αντάλλαξαν και μερικές κουβέντες που κανείς δεν θα μάθει ποτέ ποιες ήταν. Ο 57χρονος πρώην αστυνομικός βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τους εκτελεστές του, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση δολοφονίας του.

Πώς όμως καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα;

Οι πυροβολισμοί που δέχτηκε ο Σπύρος Παπαχρήστου ήταν από σχετικά κοντινή απόσταση. Το θύμα ήταν εκπαιδευμένο να αναγνωρίσει μια απειλή και να την αποφύγει.

Στην προστασία πασίγνωστων επιχειρηματιών είχε εργαστεί ο 57χρονος

Ο 57χρονος φεύγοντας από την αστυνομία το 1997 για περίπου 10 χρόνια ήταν υπεύθυνος ασφαλείας στους επιχειρηματίες Βαγγέλη Μαρινάκη και Νικόλα Πατέρα. Στη συνέχεια αποχώρησε και ανέλαβε την φύλαξη του επιχειρηματικού ομίλου Λάτση, και στη συνέχεια της οικογένειας. Ήταν πατέρας δυο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, τα οποία σπουδάζουν στο Λονδίνο. Τον γιο του μάλιστα έχει βαφτίσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και την κόρη του ο εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας.

Το όπλο του εγκλήματος 

Οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα μικρού διαμετρήματος πιστόλι των 7,65 χιλιοστών που παραπέμπει σε χώρα του πρώην Ανατολικού μπλοκ το οποίο όμως έχει μεγάλη διατρητική ικανότητα. Το θύμα δέχτηκε συνολικά 5 σφαίρες εκ των οποίων τις 3 πισώπλατα ενώ προσπαθούσε να γλιτώσει. Κάποιοι κάλυκες βρέθηκαν στην αυλή της οικογενειακής ταβέρνας.

Γίνεται έρευνα σε μεγάλη απόσταση για εντοπισμό οπτικού υλικού του οχήματος με το οποίο διέφυγαν οι δράστες. Το κινητό τηλέφωνο του πρώην ΕΚΑΜΙΤΗ με τις εκατοντάδες επαφές, από αστυνομικούς - πολιτικούς – επιχειρηματίες, θα μπει στο μικροσκόπιο των αρχών όπως επίσης και οι τελευταίες του συνομιλίες.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top