Τρισάγιο στη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου - Σαν σήμερα θα γιόρταζε

Οι συνάδελφοί του στην αεροπορική βάση της Σκύρου τον τίμησαν σε κλίμα συγκίνησης

Σκύρος: Τρισάγιο στη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το τρισάγιο στη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος αν ζούσε θα γιόρταζε την ονομαστική του εορτή.

Το τρισάγιο έλαβε χώρα στην αεροπορική βάση της Σκύρου, αμέσως μετά τη δοξολογία στον Άη Γιώργη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Σμηναγός Μπαλταδώρος θα ζούσε, αν λειτουργούσε ένας ραδιοφάρος

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Μαυραγάνης και ο δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης μετέβησαν στην 135η σμηναρχία μάχης όπου πραγματοποίησαν τρισάγιο και στη συνέχεια έριξαν στεφάνι στην θάλασσα της Σκύρου, όπου έπεσε ο Γιώργος Μπαλταδώρος.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

 

Ο  Γιώργος Μπαλταδώρος έχασε τη ζωή του στις 12 Απριλίου όταν επέστρεφε από επιχείρηση αναχαίτισης. Το Mirage 2000-5 στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Σκύρου, λίγο πριν την προσγείωσή του. 

Ο ήρωας Σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, 6 και 8 ετών.

Θεωρείτο ως ένας από τους ικανότερους και εμπειρότερους χειριστές με χιλιάδες ώρες πτήσεις.

Προς το παρόν, τα αίτια της τραγωδίας είναι άγνωστα.

ΘΑ ΖΟΥΣΕ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΡΑΔΙΟΦΑΡΟΣ

 

Το militaire.gr φέρνει στο φως έγγραφο το οποίο αποκαλύπτει ότι το ανθρώπινο λάθος υπήρξε, αλλά δεν βαρύνει τον ήρωα χειριστή.

Συγκεκριμένα το έγγραφο αυτό αποκαλύπτει ότι ο ραδιοφάρος της Σκύρου που θα έδινε την απαραίτητη βοήθεια κατά την προσέγγιση του σμηναγού στο αεροδρόμιο του νησιού, ήταν εκτός λειτουργίας.

Τη μοιραία μέρα της συντριβής του Mirage στην περιοχή επικρατούσαν δύσκολες καιρικές συνθήκες με έντονη θολούρα και ομίχλη. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ήταν αναγκαία η λειτουργία του ραδιοφάρου, ώστε να καθοδηγήσει τον ήρωα σμηναγό, ο οποίος, αν συνέβαινε αυτό, σήμερα θα ήταν ζωντανός και θα γιόρταζε την ονομαστική του γιορτή.

Από το έγγραφο προκύπτουν επίσης και άλλες ελλείψεις στο αεροδρόμιο, οι οποίες όμως στο συγκεκριμένο συμβάν δεν έπαιξαν ρόλο.

Εμπειρογνώμονας, που επικαλείται το Militaire , έφτιαξε μάλιστα και σχεδιάγραμμα, το οποίο αποδεικνύει πως, αν ο ραδιοφάρος λειτουργούσε, δεν θα θρηνούσαμε σήμερα τον Γιώργο Μπαλταδώρο.

Αναμένεται το θέμα του «νεκρού» ραδιοφάρου να απασχολήσει την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα συντάξει το πόρισμα για τη συντριβή του αεροσκάφους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top