Απορρίφθηκε τουρκικό αίτημα έκδοσης 24χρονου που κατηγορείται για τρομοκρατία

Γιατί τον θέλει η Άγκυρα – Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Απορρίφθηκε αίτημα της Τουρκίας για έκδοση 24χρονου

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, απέρριψε χθες το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση του 24χρονου Agami Burak.

Ο νεαρός είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο στην Ελλάδα μαζί με άλλους 8 συμπατριώτες του. Από τότε, κρατείται στις φυλακές Λάρισας.

Κατά τη συνεδρίασή του, το Συμβούλιο Εφετών έκανε  δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα,  με το σκεπτικό ότι η κατάσταση στη γειτονική χώρα δεν είναι καλή για περιπτώσεις που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο 24χρονος διαμένει εδώ και 17 χρόνια στην Ολλανδία, είναι πρωτοετής φοιτητής της Νομικής Σχολής και κατηγορείται από τις τουρκικές Αρχές για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά στο δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης για την έκδοση ο Agarmis Burak είπε πως θέλει να γυρίσει στην Ολλανδία όπου σπούδαζε και εργαζόταν, τόνισε πως διώκεται από τις τουρκικές Αρχές διότι αγωνίζεται για την δημοκρατία και σημείωσε πως δεν θέλει να εκδοθεί στην Τουρκία γιατί πιστεύει πως θα υποστεί βασανιστήρια.

Να σημειώσουμε πως αυτή είναι η δεύτερη απορριπτική απόφαση του Συμβούλιο Εφετών Λάρισας στο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση Τούρκου κρατουμένου, καθώς την Μεγάλη Εβδομάδα υπήρξε αρνητική γνωμάτευση και για την έκδοση στην Τουρκία του αρθρογράφου Ali Ecram Gokoglou που βρίσκεται στις εκεί φυλακές.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top