Φόβοι για τουρκική προβοκάτσια στο Αιγαίο

Ανησυχεί η κυβέρνηση ότι οι Τούρκοι στήνουν σκηνικό Ιμίων

Συναγερμός για το επεισόδιο στη βραχονησίδα "Ανθρωποφάς"

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση και στο ελληνικό Πεντάγωνο μετά από τους ισχυρισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού, Μ. Γιλντιρίμ, ότι Τούρκοι κομάντος υποστείλαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα «Ανθρωποφάς», απέναντι από τους Φούρνους.

Εκεί, όπως και σε τέσσερις ακόμα βραχονησίδες, το περασμένο Σάββατο μια παρέα νεαρών από τους Φούρνους σήκωσε την ελληνική σημαία και πέταξε στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος στις 12 Απριλίου.

 Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Καστελόριζο, ώστε με την παρουσία του εκεί να στείλει ένα μήνυμα στην απέναντι Πλευρά.

Διάχυτος είναι μάλιστα ο φόβος, τόσο στο Μαξίμου, όσο και στο υπουργείο Άμυνας, ότι σχεδιάζεται προβοκάτσια και στήνεται στο Αιγαίο ένα σκηνικό Ιμίων.

Η κυβέρνηση επιχείρησε χθες, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου να υποβαθμίσει την ενέργεια των τριών νεαρών που ύψωσαν ελληνικές σημαίες σε βραχονησίδες κοντά στους Φούρνους, παρ’  όλα αυτά φοβάται το ενδεχόμενο τουρκικών προκλήσεων, ακόμα και την ώρα που ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Καστελόριζο.

Τι συνέβη στους Φούρνους

Οι τρεις νεαροί που υποστηρίζουν ότι σήκωσαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Ανθρωποφάς» και σε τέσσερις ακόμα, δήλωσαν στο star.gr ότι το έκαναν για να τιμήσουν τον ήρωα σμηναγό Μπαλταδώρο.

Ο Μ. Γιλντιρίμ έσπευσε με το γνωστό του ύφος να καλέσει την ελληνική πλευρά να αποφύγει συμπεριφορές που θυμίζουν το 1996, ενώ το ΓΕΕΘΑ ξεκίνησε έρευνα για να εξακριβώσει αν τελικά ισχύουν οι ισχυρισμοί του Τούρκου πρωθυπουργού.

Το Λιμενικό μάλιστα διεξάγει έρευνες για να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει ύποπτες κινήσεις στις συγκεκριμένες βραχονησίδες. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάτι ύποπτο, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Ικαρίας και της Σάμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top