Κατάπτυστο δημοσίευμα της Guardian διαφήμισε πακέτο διακοπών με αξιοθέατo την Ελλάδα της κρίσης

Αποσύρθηκε άρον άρον μετά τη διεθνή κατακραυγή

Ελλάδα δεν είναι μόνο κρίση. Ελλάδα είναι φως, θάλασσα και κυρίως πολιτισμός. Οι επισκέπτες της Αθήνας δίνουν την πιο αποστομωτική απάντηση στη Guardian που διαφήμισε πακέτο διακοπών με αξιοθέατα τους πρόσφυγες και τους φτωχούς στη χώρα μας.

Ο σάλος που δημιουργήθηκε ανάγκασε τη Guardian να καταπιεί τη γλώσσα της. Άρον άρον απέσυρε το πακέτο διακοπών που προσέφερε με ατραξιόν την Ελλάδα της κρίσης. Η εξοργιστική αγγελία σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο και τα διεθνή μέσα.

Συμφώνα με την αγγελία, που κατέβηκε βιαστικά από το διαδίκτυο, το πακέτο διακοπών για Σάμο και Αθήνα κόστιζε 2.500 λίρες για μια εβδομάδα και περιλάμβανε επισκέψεις σε hot spot, καθώς και συναντήσεις με πρόσφυγες, διαδηλωτές, ακόμη και με πρώην υπουργό.

Ξεναγός αυτού του ιδιότυπου γκρουπ θα ήταν σύμφωνα με το βρετανικό μέσο η ανταποκρίτρια της εφημερίδας  στη χωρά μας Ελενα Σμίθ.

Το πακέτο διακοπών  η εφημερίδα το είχε οργανώσει ξανά το 2012 σε συνεργασία με την  Political Tours, εταιρία που διοργανώνει ταξίδια σε ταραγμένες περιοχές του πλανήτη. Ο εκπρόσωπος της Guardian, μετά την κατακραυγή δικαιολογήθηκε λέγοντας:

«Ο Guardian συνεργάζεται με την Political Tours για να προσφέρει πληροφοριακά ταξίδια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες για ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτύξουν την κατανόηση που έχουν του πολιτικού και κοινωνικού τοπίου σε αυτά τα μέρη. Κατόπιν σκέψης διακόπτουμε αυτό το πρόγραμμα ούτως ώστε να επανεξετάσουμε την προσέγγισή μας».

Όσο οι τουρίστες φωτογραφίζουν το Ηρώδειο και την Ακρόπολη, αυτό που πρέπει να γνωρίζει η Guardian είναι πως οι Έλληνες μπορεί να έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου, αλλά σίγουρα οι δυσκολίες ενός λαού δεν αποτελούν αξιοθέατο.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top