Σε κατάσταση συναγερμού ο ποταμός Έβρος – Η στάθμη στο Πύθειο ξεπέρασε τα όρια ασφαλείας

Οι καλλιέργειες έχουν πλημμυρίσει και οι κάτοικοι απεγνωσμένοι δηλώνουν πως η Πολιτεία τους ξέχασε

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές στον Έβρο. Η στάθμη του ποταμού στο Πύθειο έχει ξεπεράσει τα όρια ασφαλείας, οι καλλιέργειες έχουν πλημμυρίσει και οι κάτοικοι απεγνωσμένοι δηλώνουν πως η Πολιτεία τους ξέχασε.

Το Star βρέθηκε στο Πύθειο, 900 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Απέναντι είναι η Τουρκία. Ο Έβρος λόγω των έντονων βροχοπτώσεων αλλά και του ανοίγματος των φραγμάτων από την Τουρκία έχει πλημμυρίσει με αποτέλεσμα 5.500 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων να έχουν  βυθιστεί στις λάσπες.

Στο ίδιο έργο θεατές αισθάνονται πως βρίσκονται οι κάτοικοι του Έβρου:

 

Το ποτάμι έχει μετατραπεί σε υδάτινο εφιάλτη για τους ακρίτες των συνόρων μας. Κάθε χρόνο βλέπουν τη σοδειά τους από σιτηρά και ζαχαρότευτλα να βυθίζεται στα λασπόνερα. Η Πολιτεία, όπως λένε, αντί να τους φτιάξει απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα τους έχει εγκαταλείψει στο έλεος του Θεού.

Στο Πύθειο αναγκάστηκαν ν' ανοίξουν 4 θυροφράγματα για να εκτονωθεί λίγο η κατάσταση, αφού η στάθμη του ποταμού έχει ξεπεράσει τα όρια ασφαλείας, φτάνοντας τα 5, 82μ.

Οι πλημμύρες δημιούργησαν προβλήματα και στο δίκτυο του ΟΣΕ, καθώς σταμάτησαν τα δρομολόγια από και προς Ορεστιάδα.

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top