Παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ η Ρωσίδα πληροφοριοδότης που «εμπλέκεται» στην υπόθεση των Panama Papers

Ήταν "πηγή" πληροφοριών της Μαλτέζας δημοσιογράφου η οποία δολοφονήθηκε από βόμβα που εξερράγη στο αυτοκίνητό της - Νέα ενημέρωση: 21:00

Φοβούμενη για τη ζωή της, παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές, το βράδυ της Δευτέρας, η Ρωσίδα πληροφοριοδότης, Μαρία Εφίμοβα, η οποία «εμπλέκεται» στην υπόθεση των Panama Papers.

(Η Μαλτέζα δημοσιογράφος Δάφνη Καρουάνα Γκαλίθια)

H Μαρία Εφίμοβα υπήρξε μία από τις «πηγές» της δημοσιογράφου από τη Μάλτα, Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, η οποία ερευνούσε την υπόθεση των Panama Papers. Η Γκαλίθια δολοφονήθηκε μετά από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό της, τον Νοέμβριο του 2017.

Η Ρωσίδα εργαζόταν στην τράπεζα Pilatus Bank στη Μάλτα. Είχε αποκαλύψει λοιπόν στη Γκαλίθια ότι η τράπεζά της διευκόλυνε τις ύποπτες συναλλαγές της Egrant Inc., μιας παναμαϊκής επιχείρησης που ανήκε στη Michelle Muscat, σύζυγο του Πρωθυπουργού της Μάλτας, Joseph Muscat.

Λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία της, η Μαλτέζα δημοσιογράφος φέρεται να είχε κατονομάσει την Εφίμοβα, ως πηγή των πληροφοριών της για το σκάνδαλο.

Στη συνέχεια, οι αρχές της Μάλτας εξέδωσαν δύο διεθνή εντάλματα σύλληψης για την Εφίμοβα, ένα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων και ένα για δημιουργία ψευδών στοιχείων.

Η Ρωσίδα πληροφοριοδότης κατέφυγε στην Κρήτη όπου ζει ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά. Κάποια βρετανικά ΜΜΕ την ενέπλεξαν στην πρόσφατη αντιπαράθεση της βρετανικής κυβέρνησης με τη Ρωσία.

Φοβούμενη για τη ζωή της, λοιπόν, παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Πλατείας Συντάγματος και το μεσημέρι της Τρίτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, προκειμένου να εκτελεστούν τα δύο εντάλματα σύλληψης από τη Μάλτα.

Στις φωτογραφίες του AP βλέπετε τη Μαλτέζα δημοσιογράφο που ερευνούσε την υπόθεση,  Δάφνη Καρουάνα Γκαλίθια, το όχημά της μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε μετά από τοποθέτηση βόμβας και στιγμιότυπα από την κηδεία της. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top