«Υγρός τάφος» το Αιγαίο: Στους 16 οι νεκροί από το ναυάγιο στο Αγαθονήσι

Πολλοί εξ αυτών παιδιά - Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από το πρωί - Νέα ενημέρωση: 13.57

Στους 16 έχει ανέβει ο αριθμός των θυμάτων από τη νέα τραγωδία που σημειώθηκε στο Αιγαίο μετά από βύθιση ξύλινης λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες και πρόσφυγες.

Από νωρίς το πρωί, στήθηκε  μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στο Αγαθονήσι από το Λιμενικό Σώμα, ενώ στο σημείο έσπευσε και κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και σκάφος της Frontex.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 16 σοροί, αρκετοί εκ των οποίων ανήκουν σε παιδιά (τουλάχιστον 4), ενώ έχουν διασωθεί 3 άτομα, τα οποία και βγαίνοντας στις ακτές ενημέρωσαν για το ναυάγιο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, στο σκάφος ανέβαιναν 20 άτομα.

Την οδύνη του για το ναυάγιο στο Αγαθονήσι εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας. 

«Η νέα τραγωδία υπογραμμίζει με τον χειρότερο και πιο θλιβερό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται ούτε από συμφέροντα διακινητών, ούτε από "πολιτικές" κρατών, ούτε να είναι έρμαιο της απελπισίας ανθρώπων» τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Όπως είπε, «δεν μπορούμε, ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι, να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου». 

 

* Φωτογραφία αρχείου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top