Δις ισόβια στον λέκτορα του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της με αρσενικό

«Χωρίς αποδείξεις…; σε ποια χώρα ζούμε;» μονολογούσε με το που άκουσε την ετυμηγορία

Ομόφωνα ένοχος ο 46χρονος λέκτορας του ΑΠΘ

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο 46χρονος λέκτορας του ΑΠΘ, ο οποίος καταδικάστηκε σε δις ισόβια για τη διπλή δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το voria.gr, το δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δηλητηρίασε με αρσενικό τις δύο γυναίκες, ενώ στη σύζυγό του χορήγησε το συγκεκριμένο δηλητήριο ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», όπου νοσηλευόταν.

Να σημειώσουμε, ότι την ενοχή του λέκτορα είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας η οποία ήταν καταπέλτης κατά την πολύωρη αγόρευσή της, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Ούτε οι πιο επικίνδυνοι κατά συρροήν δολοφόνοι δεν έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα. Σκότωσε όχι μόνο μία φορά τη γυναίκα του, αλλά τόσες φορές, όσες χορήγησε το δηλητήριο. Την έβλεπε να λιώνει, να παραλύει, άντεξε σ' αυτό το θέαμα. Ήθελε να το βλέπει. Έμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος. Στέρησε από μία μάνα να αγκαλιάσει το παιδί της, πριν φύγει από τη ζωή. Πήρε έναν ακόμη άνθρωπο (τη γιαγιά) για να συσχετιστούν οι δύο πράξεις».

Ο 46χρονος πανεπιστημιακός, ο οποίος από την αρχή αρνείτο οποιαδήποτε σχέση με τους θανάτους υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος, έδειξε να εκπλήσσεται με την απόφαση του δικαστηρίου. Μονολογώντας αναρωτιόταν «χωρίς αποδείξεις…; σε ποια χώρα ζούμε;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Kαταπέλτης η εισαγγελέας για τον 46χρονο λέκτορα που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύζυγό του και τη γιαγιά της

Αποκλειστικά στο Star η Ρωσίδα σύντροφος του λέκτορα που φέρεται να δηλητηρίασε με αρσενικό την γυναίκα του και την γιαγιά της

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

 

Γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο του 2013, μετά από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί αρχικά η δηλητηρίαση από αρσενικό. Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε για μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η εγγονή της.

Από την πρώτη στιγμή, οι γονείς της 34χρονης θεώρησαν ότι επρόκειτο για δολοφονία και γι' αυτό προχώρησαν στην κατάθεση μήνυσης. Οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εκτεταμένων εργαστηριακών εξετάσεων και την εκταφή της σορού. Στη συνέχεια, η υπόθεση ερευνήθηκε ποινικά και ως κατηγορούμενος κλήθηκε να λογοδοτήσει στον ανακριτή ο λέκτορας που προφυλακίστηκε τον Γενάρη του 2016. Έκτοτε κρατείται στις φυλακές, εκεί όπου θα επιστρέψει για την έκτιση της ποινής του.

Στους ισχυρισμούς του λέκτορα ο οποίος είχε πει πως ο θάνατος της 34χρονης και της γιαγιάς της οφείλεται στην επιβάρυνση των οργανισμών των δύο γυναικών από το νερό που είχε περιεκτικότητα σε αρσενικό στο εξοχικό της οικογενείας στη Χαλκιδική και στην κατανάλωση μολυσμένων τροφών, η εισαγγελέαςΠλημμελειοδικών, επικαλούμενη τις μαρτυρικές καταθέσεις ειδικών, είχε τονίσει στην αγόρευσή της, πως ειδικά για τις τροφές θα έπρεπε να είχαν καταναλώσει τεράστιες ποσότητες για να ενοχοποιηθούν αυτές για τους θανάτους.

Να αναφέρουμε τέλος, πως ο 46χρονος τρία χρόνια μετά τον θάνατο της συζύγου του και της γιαγιάς της από αρσενικό, ο λέκτορας του ΑΠΘ ξανάφτιαξε την ζωή του με την Ρωσίδα σύντροφό του, η οποία στο παρελθόν υπήρξε και φοιτήτρια του, καθώς ο λέκτορας ήταν επιβλέπων καθηγητής στην πτυχιακή της.

Η ίδια μιλώντας σε παλαιότερη συνέντευξή της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», είχε πει σχολιάζοντας την  απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τον είχε κρίνει προφυλακιστέο:

«Και ο ίδιος ήταν δηλητηριασμένος και η μικρή. Επί ένα χρόνο έκαναν θεραπεία για να αποβάλλουν το αρσενικό που ήταν σε πολύ μεγάλες ποσότητες και μπορούσαν να πάθουν καρδιακή προσβολή».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «έπαθα σοκ όταν μου είπε ότι κατηγορείται για τον θάνατο της συζύγου του και της γιαγιάς της. Να βάλουν αθώο άνθρωπο στη φυλακή; Και ο ίδιος ήταν δηλητηριασμένος! Υπήρχε και το κάδμιο, αλλά δεν ξέρω γιατί το παραβλέπουν όλοι».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top