Θρίλερ με τις κατηγορίες που θα αποδοθούν στους Έλληνες στρατιωτικούς

Τουρκία: Δεν ζητάμε ανταλλαγή με τους 8 πραξικοπηματίες

Θρίλερ με το κατηγορητήριο στους Έλληνες στρατιωτικούς

«Ομιχλώδες» είναι το τοπίο γύρω από τις κατηγορίες που θα αποδοθούν στους Έλληνες στρατιωτικούς που συνέλαβαν οι Τούρκοι την Πέμπτη στον Έβρο.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγκ, οι Έλληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.

Διαβάστε ακόμη: Η κυβέρνηση «ψάχνει» αντίδραση: Έκτακτη σύσκεψη για τους στρατιωτικούς που συνέλαβε η Τουρκία

«Αυτοί οι στρατιωτικοί υποβλήθηκαν σε δικαστική έρευνα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και της στρατιωτικής κατασκοπείας. Μετά το αίτημα του Εισαγγελέα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή τους με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» είπε μιλώντας ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ihlas».

Διαβάστε ακόμη: Handelsblatt: Η Τουρκία θα ζητήσει ανταλλάγματα για να ελευθερώσει τους 2 στρατιωτικούς

O ίδιος ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να ζητήσει ανταλλαγή με τους 8 πραξικοπηματίες που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα.

«Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το να γίνει ζήτημα  ανταλλαγής θα μειώσει την αξία του αιτήματος της Τουρκίας για την έκδοση των πραξικοπηματιών για την δίκαιη εκδίκαση στην Τουρκία. Θέλουμε να εκφράσουμε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» υπογράμμισε.

Όλα ανοικτά μέχρι να συντάξει το κατηγορητήριο ο εισαγγελέας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ανταποκρίτριας του STAR στην Κωνσταντινούπολη, Άννας Ανδρέου, το επίσημο κατηγορητήριο δεν έχει ακόμη εκδοθεί, θα το συντάξει πρώτα ο εισαγγελέας και μετά θα εκδοθεί επίσημα.

Διαβάστε ακόμη: Οι Τούρκοι κατηγορούν για κατασκοπεία τους δύο Έλληνες στρατιώτες (;)

Ο εισαγγελέας όμως έχει ήδη συλλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με τις κατηγορίες της κατασκοπείας αλλά και της εισόδου σε παράνομη περιοχή. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top