Κατέρρευσε το ιστορικό «Θεογέφυρο» στα Ιωάννινα

Μελετητές είχαν προειδοποιήσει για την κατάρρευση

Κατέρρευσε ένα από τα πιο ξεχωριστά φυσικά γεφύρια της χώρας μας. Πρόκειται για το ιστορικό Θεογέφυρο στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Το STAR και η Μαίρη Τζώρα πραγματοποίησαν αυτοψία  στην περιοχή.

Άντεξε όρθιο για αιώνες. Η σημερινή θλιβερή εικόνα του θεογέφυρου όμως δε θυμίζει σε τίποτα το θαύμα της φύσης που τόσο αριστοτεχνικά σμίλευσε η ορμή του ποταμού Καλαμά.

«Το βλέπαμε κάθε πρωί που πηγαίναμε σχολείο και τώρα δεν υπάρχει».

Η εικόνα είναι συγκλονιστική. Χρειάστηκαν λίγα λεπτά και μια μεγάλη κατολίσθηση και το γεφύρι χάθηκε μέσα στα νερά του ποταμού που το δημιούργησε.

Η καταστροφή είναι πλήρης. Το πιο ξεχωριστό αξιοθέατο της Ζίτσας είναι πλέον ένας σωρός από χώματα και πέτρες. Επί τόπου βρέθηκε κλιμάκιο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μελετητές είχαν προειδοποιήσει για την κατάρρευση

Πριν από τρία χρόνια ωστόσο, ο πρόεδρος του κέντρου ιστορικών μελετών Θεσπρωτίας, Μιχάλης Πασσιάκος, προειδοποιούσε μέσα από τον blog του: «Το υπέροχο αυτό μνημείο της φύσης κινδυνεύει να καταρρεύσει! Οι καμάρες που στηρίζουν το κατάστρωμα θέλουν επισκευή».

Σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανέβασε τη φωτογραφία του Θεογέφυρου σχολιάζοντας: «Στου κουφού την πόρτα…»

Η πρόσβαση στην περιοχή έχει απαγορευθεί καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης και για τη γέφυρα που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Θεογέφυρο.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top