Έρευνα STAR: Αγανακτισμένοι οι ασθενείς που ψάχνουν τα φάρμακά τους

Oι καρκινοπαθείς πηγαίνουν μέχρι την Τουρκία για να τα προμηθευτούν

Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του STAR βλέπετε τον Γολγοθά των ασθενών που περιμένουν για ώρες στις ουρές τα φάρμακα τους για σοβαρές ασθένειες ή χρόνιες παθήσεις και πολύ συχνά έρχονται αντιμέτωποι με τις ελλείψεις.

«Εγώ είμαι ογκολογικός ασθενής. Δε μπορώ να θησαυρίζουν άλλοι πάνω στην πλάτη μου κι εγώ να περιμένω πότε θα πεθάνω»

«Όταν βλέπεις ότι κάποιοι θησαυρίζουν στις πλάτες ασθενών εξοργίζεσαι!»

Είναι η θλιβερή πραγματικότητα έτσι όπως την περιγράφουν οι ίδιοι οι ασθενείς! Η καθημερινή ανάγκη να βρουν το φάρμακο που τους κρατά στη ζωή!

«Έχω λευχαιμία βαριάς μορφής. Αν είναι δυνατόν να μην έχεις αγωνία να στο δώσουν. Πολλές φορές μας διώχνουν αν δεν το έχουν»

Οι χρόνια πάσχοντες που έρχονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όπως σε αυτό της Ομόνοιας, για να πάρουν το φάρμακο τους μπορεί αν χρειαστεί να περιμένουν ακόμα και 4 ώρες. Αν το φάρμακο τους δεν υπάρχει στο ένα φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να το αναζητήσουν σε ένα άλλο, κι αν δεν υπάρχει κι εκεί, τότε ξεκινά ο Γολγοθάς της αναζήτησης.

«Μπορεί να έρθεις 3 και 4 φορές το μήνα, να περιμένεις 4 ώρες και να μην το βρεις»

«Εγώ είμαι πλημμυροπαθής από Μάνδρα και κλαίμε τη μοίρα μας»

Στην Τουρκία αναζητούν τα φάρμακά τους οι καρκινοπαθείς

Οι ογκολογικοί ασθενείς βιώνουν έναν πραγματικό Γολγοθά στην προσπάθεια τους να βρουν τα φάρμακα τους. Όταν υπάρχουν ελλείψεις στην Αθήνα, ταξιδεύουν μέχρι και στην Τουρκία για να μην διακόψουν τη θεραπεία τους.

«Τουρκία, Σκόπια, Μαυροβούνιο υπάρχουν αποθήκες που τους τα δίνουν τα φάρμακα και σε πολύ χαμηλότερες τιμές»

Οι καρκινοπαθείς συζητούν σε κλειστές ομάδες στο facebook όταν δε βρίσκουν τα φάρμακα τους κι ο ένας προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλο.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top