Στo ΣτΕ η υπόθεση ασύλου του Τούρκου αξιωματικού μετά την αίτηση ακύρωσης της κυβέρνησης

Με τη διαδικασία της «πρότυπης» δίκης

Αίτημα για πρότυπη δίκη στο ΣτΕ του Τούρκου αξιωματικού

Στο Συμβούλιο Επικρατείας με τη διαδικασία της «πρότυπης» δίκης, θα μεταφερθεί πιθανότατα το θέμα της χορήγησης ασύλου των 8 Τούρκων Αξιωματικών μετά την αίτηση ακύρωσης της κυβέρνησης κατά της απόφασης με την οποία η επιτροπή ασύλου είχε δώσει άσυλο στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που έφτασε στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. 

Οι νομικοί παραστάτες του Σουλειμάν Οζκαϊνακτσί, καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος και Στ. Τσακυράκης και η Νομική Διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες δια του Βασ. Παπαδόπουλου, υπέβαλλαν αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο να εκδικαστεί από το Συμβούλιο Επικρατείας (με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης) η αίτηση ακύρωσης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά της χορήγησης ασύλου και η ένσταση του αξιωματικού.

Αυτό γίνεται σύμφωνα με το νόμο 3900/10 που δίδει το δικαίωμα στον παρεμβαίνοντα να προσφύγει σε ανώτερο δικαστήριο. Η αίτηση θα διαβαστεί από το Εφετείο στο Συμβούλιο Επικρατείας και εκεί η απόφαση θα ληφθεί από την Τριμελή Επιτροπή με προεδρεύοντα τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νικ. Σακελλαρίου και δύο αντιπρόεδρους.

 Η δίκη είχε οριστεί να γίνει στο Διοικητικό Εφετείο στις 15/2, αλλά θα αναβληθεί κατόπιν τούτων.   

Η Ευγενία Μυλωνοπούλου παραιτήθηκε από την υπόθεση ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου, όπως επίσης παραιτήθηκε και από την Ανεξάρτητη  Επιτροπή  Ασύλου.

Έτσι, την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ανέλαβε η Μαρία Γκότση και   ήταν να συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, αλλά θα πάρει αναβολή.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών,  ανακοίνωσε σήμερα ότι ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών άσκησε παρέμβαση υπέρ του Τούρκου συγκυβερνήτη.

Επίσης, στην σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι την παρέμβαση υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός και ο  Χριστόφορος Αργυρόπουλος, ενώ υπενθυμίζει ότι η δίκη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών θα διεξαχθεί την  15η Φεβρουαρίου.

Πάντως, μετά την υποβολή του αιτήματος στο ΣτΕ, το Διοικητικό Εφετείο θα αναβάλει, όπως είναι λογικό.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top