Θάνατος 36χρονης μεσίτριας: Για ανθρωποκτονία θα δικαστεί ο γιατρός που τη χειρούργησε

Ξέφραγο αμπέλι το νοσοκομείο όπου έχασε τη ζωή της

Σωρεία παρατυπιών από γιατρούς και νοσηλευτές της Ε’ χειρουργικής κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου καταγράφονται στην ένορκη διοικητική εξέταση που διεξήχθη με αφορμή τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας μέσα στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2017.Σημειώνεται ότι χρειάστηκαν 8 μήνες για να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Σύζυγος δολοφονημένης μεσίτριας: «Τα γδαρσίματα έγιναν ενώ ήταν εν ζωή, ήθελε να την ξεφορτωθεί»

«Δε μπορεί αυτό να γίνεται σε ένα δημόσιο νοσοκομείο σε μέρα εφημερίας, ενώ υπάρχουν τόσοι υπεύθυνοι τόσοι διευθυντές και τελικά να μην ανοίγει ρουθούνι» λέει ο σύζυγος του θύματος.

«Ένας ειδικευόμενος γιατρός έκλεψε από το φαρμακείο του νοσοκομείο, φάρμακο αναισθητικό. Δεν αναζητήθηκαν ευθύνες, ποιος ήταν αυτός ο γιατρός που επί ώρες δεν αναζήτησε αυτόν τον ειδικευόμενο γιατρό που πήρε μέσα στο αυτοκίνητό του το πτώμα της γυναίκας και το πέταξε χιλιόμετρα μακριά από το νοσοκομείο» δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Κική Πακιρτζίδου.

Σύμφωνα με την ΕΔΕ την ημέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου έγιναν όχι μόνο μη επείγουσες επεμβάσεις αλλά ένας εκ των γιατρών έφυγε για περισσότερο από 2 ώρες για να κάνει επέμβαση σε ιδιωτική κλινική.

Συγκεκριμένα: 

1.  Γιατρός εξετέλεσε μη επείγουσα επέμβαση σε απογευματινό ωράριο και σε μη δόκιμο χώρο (εξωτερικά ιατρεία)

2.  Γιατρός ιεραρχικά ανώτερος του κατηγορουμένου γνώριζε ότι εκείνος θα διενεργούσε επέμβαση σκληροθεραπείας σε μη δόκιμο χώρο.

3. Νοσηλεύτρια της κλινικής έδωσε τα κλειδιά του χώρου στον γιατρό για τη διενέργεια της επέμβασης χωρίς να ελέγξει την εγγραφή των ασθενών στο βιβλίο εισερχόμενων.

4. Δεύτερη νοσηλεύτρια γνώριζε την ύπαρξη μιας τέτοιας διαδικασίας

5. Ένας άλλος γιατρός εγκατέλειψε την κλινική, ημέρα γενικής εφημερίας για να κάνει επέμβαση σε ιδιωτική κλινική

6. Διοικητικά και επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο διευθυντής της κλινικής αλλά σύμφωνα με την ΕΔΕ δεν είχε καμία ενημέρωση για συμμετοχή στα παραπτώματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Η ποινική δικογραφία τόσο περίπλοκης υπόθεσης έχει ολοκληρωθεί. Τον επόμενο μήνα αρχίζει η δίκη ο κατηγορούμενος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού. Απορίας άξιο γιατί δέκα μήνες μετά οι πειθαρχικές ευθύνες που αφορούν στη λειτουργία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα.

Η διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τα γεγονότα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top