Βόμβες Μπουτάρη: «Εμπρηστικός ο λόγος του Θεοδωράκη, δεν έπρεπε να πάει στο συλλαλητήριο»

«Δε θα με πείραζε η ονομασία Νέα Μακεδονία»

Για τα δύο συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για το όνομα της ΠΓΔΜ, αλλά και για τους χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις μίλησε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε την άποψή του ότι η Ελλάδα δεν έχει την αποκλειστικότητα στη Μακεδονία, τονίζοντας ότι τον ίδιο δεν θα τον ενοχλούσε το όνομα «Νέα Μακεδονία» για τη γειτονική χώρα.

«Το Βόρεια Μακεδονία σημαίνει μια χώρα που έσπασε στα δύο, αλλά το Νέα Μακεδονία δεν θα συνιστούσε κανένα απολύτως πρόβλημα κατά τη γνώμη μου, καθώς ορίζει την ίδρυση ενός νέου κράτους», είπε.

Με αιχμηρό τρόπο όμως ο Γιάννης Μπουτάρης σχολίασε την ομιλία και την παρουσία του Γιάννη Μπουτάρη στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

«Ο λόγος του Μίκη ήταν εμπρηστικός. Δεν διέφερε από την ομιλία του Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. Ο Θεοδωράκης είναι ένας μύθος για την Ελλάδα, δεν πρέπει να τους ποδοπατάμε αυτούς τους μύθους. Δεν είναι σωστό, όμως να πει ότι απειλούμαστε από τους Σκοπιανούς. Δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί και να μιλήσει ο Μίκης κατά την άποψή μου», τόνισε.

Σημείωσε ακόμα ότι η λύση στο κρίσιμο αυτό ζήτημα θα πρέπει να είναι μια σύνθετη ονομασία, ενώ ερωτηθείς για το αν τον ενοχλεί που βρίσκεται σε δυσαρμονία με το αίσθημα των Μακεδόνων είπε ότι δεν γνωρίζει ποιο είναι το αίσθημα αυτό και πως η κοινή γνώμη είναι παραπληροφορημένη.

«Οι Έλληνες κάτω από τον Όλυμπο δεν γνωρίζουν ότι στα χωριά της Καστοριάς, της Νάουσας, της Έδεσσας, οι κάτοικοι μιλούσαν σλαβομακεδόνικα. Στην Κρήτη δεν το γνωρίζουν. Δεν ξέρουν ότι η Μακεδονία γεωγραφικά δεν είναι μόνο Ελληνική και ότι κατοικούσαν αρμονικά κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με διάφορα σλάβικα φύλα», τόνισε.

Κατέληξε τέλος ότι το πρόβλημα με την ονομασία των Σκοπίων είναι πολύ σύνθετο και σοβαρό και πως πρέπει η Ελλάδα να βοηθήσει τους Σκοπιανούς να αποκτήσουν ταυτότητα, καθώς τον τελευταίο καιρό η Τουρκία αυξάνει την οικονομική της επιρροή στη γειτονική χώρα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top