Απέτρεψαν προβοκάτσια στα Ίμια μια μέρα πριν από το συλλαλητήριο

Επικεφαλής ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης ήθελε να πάει με σκάφος στις βραχονησίδες - 04-02-2018 08:05

Ένας υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών,  επικεφαλής ακραίας  εθνικιστικής οργάνωσης, επιχείρησε να φτάσει από την Κάλυμνο στα Ίμια, θέτοντας σε συναγερμό το Λιμενικό και την αστυνομία  που απέτρεψε  την μετάβασή του στις βραχονησίδες.

Πρόκειται για τον Βασίλη Πετρομιχελή, ο οποίος αυτοσυστήνεται ως επικεφαλής της   ακροδεξιάς εθνικιστικής ομάδας «Ανακατάληψη».

Όπως  αναφέρει ο ίδιος σε βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πήγε στην Κάλυμνο  με σκοπό  να βρει πλωτό μέσο για να μεταβεί στα Ίμια.

«Εκφόβιζαν τους καπετάνιους να μη με πάρουν για να με πάνε στα Ίμια. Εκφόβιζαν τους ξενοδόχους να λένε πού είμαι και τι κάνω, με ποιους μιλάω. Με παρακολουθούσαν από στεριά και θάλασσα», λέει στο βίντεο αυτό.

Μάλιστα καπετάνιος σκάφους από την Κάλυμνο, μιλώντας στο Star επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Πετρομιχελή.

«Ναι αυτό που το είπε το λιμεναρχείο, μου λέει σε πήρε κανένας τηλέφωνο, μη τυχόν σε πάρει και πας  στα Ίμια πάνω ξέχασέ το», είπε.

Πάντως πηγές από το Λιμενικό σώμα της Καλύμνου δεν επιβεβαιώνουν το περιστατικό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο επικεφαλής της «Ανακατάληψης» που το 2014 ήταν υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή  ανέβασε και φωτογραφία του από ξενοδοχείο στην Κάλυμνο. Πίσω του φαίνεται ένα περιπολικό και όπως λέει τον παρακολουθούσε καθ’ όλη την παραμονή του στο ακριτικό νησί.

«Με ρώτησαν τι ήρθα να κάνω στο νησί και ποιος  ο λόγος της επίσκεψης, τους είπα για να ξεκουραστώ και να κάνω διακοπές», λέει στο βίντεο που ανήρτησε.

Την ίδια ώρα  πάντως λόγω της τεταμένης κατάστασης,  λίγες ημέρες μετά το επεισόδιο με τα τουρκικά σκάφη που παρεμπόδισαν τον  Πάνο Καμμένο, οι καπετάνιοι στην Κάλυμνο έχουν σαφή εντολή από το λιμεναρχείο να μην μεταφέρουν κόσμο προς τα Ίμια.

Οι αρχές ασφάλειας αλλά και τα  υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Ναυτιλίας  έκαναν  λόγο  για  αποτροπή προβοκάτσιας  ακραίων εθνικιστών  στα  Ίμια,  μια μέρα πριν το  συλλαλητήριο   στο Σύνταγμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top