Πλατεία Αττικής: «Τις νύχτες άφηνε μόνα τους το δύο της παιδιά και το μωρό κι έφευγε» λένε οι γείτονες της 35χρονης

Κρεβατάκια των παιδιών… δύο στρώματα στο πάτωμα - Θλιβερές εικόνες στο φλεγόμενο διαμέρισμα που εντοπίστηκε λιπόθυμο το βρέφος

Στην εντατική νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι, μόλις ενός έτους,  το οποίο τα ξημερώματα βρέθηκε μόνο του μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής. Η μητέρα του την ώρα της πυρκαγιάς απουσίαζε! Οι εικόνες από το υπνοδωμάτιο του μωρού προκαλούν σοκ.

Μόλις οι πυροσβέστες  μπήκαν στο φλεγόμενο διαμέρισμα αντίκρυσαν μια πρωτοφανή εικόνα. Το μωρό βρισκόταν στην κούνια και μάλιστα εκείνη την ώρα είχε τις αισθήσεις του. Ωστόσο βρισκόταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Δίπλα του το καμένο στρώμα, που απ’ όσο δείχνει η πρώτη εικόνα, ξεκίνησε από δω η πυρκαγιά.

Στο κορμάκι του υπήρχαν εγκαύματα από τις φλόγες. Σοκαρισμένοι  το πήραν στην αγκαλιά τους και το έβγαλαν έξω. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το μετέφερε ασυνόδευτο στο Νοσοκομείο Παίδων.

Μόλις η μητέρα επισκέφτηκε το παιδί της εδώ στο Παίδων Αγία Σοφία συνελήφθη από αστυνομικούς και σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Κρίσιμη η κατάσταση του μωρού που βρέθηκε λιπόθυμο σε φλεγόμενο διαμέρισμα - Δικογραφία σε βάρος της 35χρονης μητέρας

Μέσα στο διαμέρισμα που βρέθηκε λιπόθυμο το 15 μηνών βρέφος στην Πλατεία Αττικής - ΦΩΤΟ

«Είναι διασωληνωμένο και με μηχανική υποστήριξη στην αναπνοή. Είναι αιμοδυναμικά ασταθές. Φέρει εγκαύματα μικρής επιφάνειας στο πρόσωπο, άνω και κάτω άκρα. αλλά το σημαντικό  πρόβλημα το οποίο έχει, είναι το αναπνευστικό έγκαυμα διότι παρέμεινε στο δωμάτιο» δήλωσε ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του «Παίδων».

Τις νύχτες τα άφηνε μόνα τους κι έφευγε

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα - ελληνικής καταγωγής -  έχει άλλα τρία  παιδιά, από διαφορετικούς συντρόφους, ενώ για το ένα από αυτά, της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια. Η 35χρονη, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως την ώρα της πυρκαγιάς, είχε πάει τα άλλα δύο παιδιά της - 3 και 4 ετών-  σε συγγενικό σπίτι.  Πώς είναι όμως δυνατόν, μέσα στο κρύο, να βγάλει έξω παιδάκια τόσο μικρής ηλικίας, να πάει πού; Oι γείτονες κάνουν λόγο για μια γυναίκα, η οποία τις νύχτες συνήθιζε να αφήνει τα τρία ανήλικα μόνα τους.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το μωρό που βρέθηκε στο φλεγόμενο διαμέρισμα - Το άφηνε μόνο του η μητέρα του για να πάει στη δουλειά

«Τα παιδιά νομίζω τα άφηνε τη νύχτα μόνα τους. Προχθές τη νύχτα βγαίνανε στο διάδρομο κι ανεβοκατεβαίνανε τις σκάλες. Όλα και το μωράκι, αυτό που είναι τώρα και τα τρία. Εμείς και κάτι κυρίες λέγαμε να πάρουμε το Χαμόγελο του Παιδιού αλλά φοβηθήκαμε μην μπλέξουμε με δαύτην» αναφέρει η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας.

Κρεβατάκια των παιδιών… δύο στρώματα στο πάτωμα

Τα πλάνα από το εσωτερικό του διαμερίσματος προκαλούν σοκ και θλίψη. Μπορεί οι τοίχοι και οι ντουλάπες να δείχνουν κατεστραμμένα από την κάπνα.  Όμως έπιπλα μέσα στο σπίτι  δεν υπάρχουν.... ούτε καν κρεββάτια! Η εικόνα ενός στρώματος στο μωσαϊκό της κουζίνας κι ενός ακόμα δίπλα στο παρκοκρέβατο του μωρού μαρτυρά πολλά...

«Ήρθε τον Οκτώβριο μόνη της, δε μου είπε ότι έχει παιδιά. Δε μου είπε τι δουλειά έκανε, μου είπε δουλεύω και πολλές φορές δουλεύω και νύχτα, τώρα τι δουλειά έκανε... Είχε ένα θείο ηλεκτρολόγο. Αφού είδα ότι δεν πλήρωνε της έκοψα το ρεύμα, ήρθε αυτός και της το ένωσε και δούλευε. Μέχρι χθες που πήγα στη ΔΕΗ και τους είπα να βγάλουν το ρολόι» δηλώνει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.

Η 35χρονη μητέρα αφέθηκε ελεύθερη ως την ολοκλήρωση της προανάκρισης, κατά την οποία θα διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για σωματική βλάβη εκ παραλείψεως  ή άλλα αδικήματα.

Η πυροσβεστική ερευνά για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Δείτε το ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top