Μετά από επτά μέρες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η σορός του Έλληνα ορειβάτη από τις Άνδεις

Θα διεξαχθεί νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου του

Στο νοσοκομείο η σορός του Έλληνα που πέθανε στις Άνδεις

Επτά ολόκληρες μέρες έμεινε νεκρός στις κορυφές των Άνδεων, ο Έλληνας γιατρός Δημήτρης Κωνσταντίνου, ο οποίος έκανε ορειβασία με στόχο να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή της Αμερικής.

Διαβάστε επίσης: Στα 6.900 μέτρα παραμένει η σορός του Έλληνα ορειβάτη και γιατρού που πέθανε στις Άνδεις

Οι τελευταίες στιγμές του Δημήτρη Κωνσταντίνου που έπεσε νεκρός στις Άνδεις - To ξέσπασμα του συν - ορειβάτη και φίλου του

Καρέ καρέ οι τελευταίες στιγμές του Έλληνα ορειβάτη και γιατρού που έχασε τη ζωή του στις Άνδεις

Σύμφωνα με πληροφορίες η σορός του άτυχου γιατρού βρίσκεται πλέον στο νοσοκομείο της Μεντόσα στην Αργεντινή, όπου και θα διενεργηθεί η νεκροψία – νεκροτομή.

«Με ειδοποίησαν αργά χθες το βράδυ με μήνυμα ότι η διακομιδή έχει ολοκληρωθεί και ότι πρέπει να περιμένουμε κλήση από τον Εισαγγελέα να πάμε στο νοσοκομείο για την αναγνώριση. Θα διενεργηθεί νεκροψία για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου. Αυτό είναι κάτι που περιμένουμε και εμείς με αγωνία. Να δούμε τι έφταιξε, τι ήταν αυτό που έκανε έναν τόσο υγιή άνθρωπο να λυγίσει», είπε ο επικεφαλής της αποστολής Παναγιώτης Κοτρωνάρος και πρόσθεσε:

«Θα γίνει λοιπόν εξέταση από τον ιατροδικαστή και στη συνέχεια θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου η σορός να μπορέσει να φτάσει στην Ελλάδα. Ο αρχές εδώ είναι πολύ μυστικοπαθείς. Δεν ξέρουμε αν όντως θα έχει ολοκληρωθεί αύριο η διαδικασία ή θα χρειαστεί να περιμένουμε και άλλο».

Ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος περιέγραψε και τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μετά το θάνατο του καλού του φίλου Δημήτρη Κωνσταντίνου, τις μέρες που η σορός του βρισκόταν στα 6.900 μέτρα υψόμετρο.

Σωστικό συνεργείο κατάφερε να φτάσει στο σημείο και να τη μεταφέρει στο πάρκο Ακογκάγκουα, από όπου μεταφέρθηκε με τα πόδια στα 6.000 μέτρα για να την παραλάβει τελικά ελικόπτερο και να τη μεταφέρει στα 2.800 μέτρα, από όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο.

«Εκεί δεν υπάρχει καταφύγιο, δεν υπάρχει τίποτα. Τον μετέφερα σε ένα σημείο στο μονοπάτι κοντά σε ένα βράχο και τον άφησα εκεί όπου θα τον σκέπαζε λιγότερο το χιόνι και θα μπορούσαν να το βρουν ευκολότερα τα σωστικά συνεργεία. Ήθελα να συμμετέχω στο συνεργείο διάσωσης, αλλά δεν με άφησαν. Δεν ξέρω πώς τον βρήκαν και πόσο δύσκολο ήταν αυτό. Ήταν για μένα μεγάλο το σοκ. Όλα αυτά τα χρόνια, σε τόσες και τόσες αναβάσεις δεν μου έχει συμβεί τίποτα παρόμοιο. Έμελλε να γίνει με τον φίλο μου, τον Δημήτρη με τον οποίο κάναμε αναβάσεις στα μεγαλύτερα υψόμετρα εδώ και δέκα χρόνια, κάναμε μαζί μαραθώνιους, ήταν σαν αδελφός...», είπε συγκλονισμένος ο κ. Κοτρωνάρος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top