Καρέ καρέ οι τελευταίες στιγμές του Έλληνα ορειβάτη και γιατρού που έχασε τη ζωή του στις Άνδεις

Με «σπασμένη φωνή» μίλησε η σύζυγός του στο Star

Πατρινός νευροχειρουργός, πατέρας δυο κοριτσιών, ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντίνου που έφυγε από τη ζωή κάνοντας ορειβασία στις Άνδεις.

Ο επικεφαλής της ορειβατικής αποστολής, περιέγραψε καρέ -καρέ στο Star τις τελευταίες στιγμές του άτυχου γιατρού.

Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου, σε ηλικία 59 ετών προσπάθησε να αναμετρηθεί με το βουνό. Θέλησε να «αγγίξει» την υψηλότερη κορυφή της Αμερικής, να φτάσει τα 6.962 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτός είναι ο γιατρός που έχασε τη ζωή του κάνοντας ορειβασία στις Άνδεις

«Ο Δημήτρης εκεί που περπατούσε κανονικά κάνει ένα οχτάρι, πέφτει στη μια πλευρά της πλαγιάς στο χιόνι, κάνει να σηκωθεί... κάνει άλλο ένα οχτάρι, ξαναπέφτει κάτω... Ακουμπάει δίπλα σε ένα βράχο.. Στην αρχή έτσι όπως τον είδα από μακριά νόμιζα ότι σταμάτησε να ξεκουραστεί. Του φωνάζω: "Δημήτρη είσαι καλά;" Και δυστυχώς δεν παίρνω απάντηση. Το μόνο που έκανε ήταν αυτός ο βρόγχος» δήλωσε στο Star ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος, επικεφαλής της ορειβατικής αποστολής.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 15.30 το απόγευμα της Κυριακής, λίγα μόλις μέτρα πριν την κορυφή του όρους Ακονκάγκουα στις Άνδεις.

«Εγώ θα παραμείνω εδώ. Δεν φεύγω από εδώ χωρίς τον Δημήτρη. Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, ώστε να μου επιτραπεί να ξανανέβω στην κορυφή ώστε να τον κατεβάσω κάτω μαζί με την υπόλοιπη Αργεντίνικη ομάδα», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος.

Η γυναίκα του, παιδίατρος στο επάγγελμα και οι δυο του κόρες, τον αποχαιρέτησαν στις 30 Δεκεμβρίου, όταν μαζί με φίλους ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι για την Αργεντινή.

Η ίδια, μας μίλησε με τρεμάμενη φωνή για τον Δημήτρη της:

«Ήταν εξαιρετικός άνθρωπος!»

Ο αρχηγός της αποστολής και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο έχουν υποστεί σοκ.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top