Αυτός είναι ο γιατρός που έχασε τη ζωή του κάνοντας ορειβασία στις Άνδεις

Λιποθύμησε και εξέπνευσε λόγω του ελάχιστου οξυγόνου - Νέα ενημέρωση 15:42

Δείτε στο βίντεο του μεσημβρινού δελτίου του Star το ρεπορτάζ για το θάνατο του 59χρονου γιατρού

Ο νευροχειρουργός Δημήτρης Κωνσταντίνου από την Πάτρα είναι ο 59χρονος ορειβάτης, ο οποίος έχασε τη ζωή του, στην προσπάθειά του να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή των Άνδρων, στο όρος Γκουανάκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου, ο νευροχειρουργός ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι άνθρωποι που ήταν μαζί του κάλεσαν σε βοήθεια, αλλά ήταν αργά.

Στο σημείο έφτασε ελικόπτερο που τον παρέλαβε, αλλά δεν πρόλαβε να τον μεταφέρει εγκαίρως στο νοσοκομείο της Αργεντινής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός υπέστη πνευμονικό οίδημα και τελικά η καρδιά του δεν άντεξε.

Είχε ξεκινήσεις μαζί με ομάδα έμπειρων ορειβατών στις 30 Δεκεμβρίου από την Πάτρα και είχε προγραμματίσει να επιστρέψει στις 23 Ιανουαρίου.

Ήταν μόλις 59 ετών, παντρεμένος με την παιδίατρο Ασπασία Μούρτου και γιος του Θρασύβουλου Κωνσταντίνου, υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων.

Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου ήταν επίσης λάτρης του ποδηλάτου και είχε λάβει μέρος σε μεγάλες διεθνείς οργανώσεις, όπως ο γύρος Παρίσι – Βρέστη – Παρίσι.

Είχε γεννηθεί στην Πάτρα την 1 Ιανουαρίου 1959 και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1983.

Ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν.Π και ήτανη Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Εξειδικεύθηκε στην χειρουργική σπονδυλικής στήλης στο Phoenix – Arizona των ΗΠΑ και ήταν μέλος της American Association of Neurological Session (AANS), Congress of Neurological Session (CNS).

Ήταν Διευθυντής των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του Ελληνικού Προγράμματος ATLS (Advance Trauma Life Support) του American College of Surgeon.

Από τον Αύγουστο του 2009 ήταν Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ.

Δίδασκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Πληροφορική Επιστημών Ζωής» του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top